Zaujímavosti

Vedel si, že tieto spotrebiče odoberajú energiu aj po vypnutí?

spotrebiče

videní: 1.7K

3. Televízor

Vedel si, že ak televízor vypneš pomocou diaľkového ovládania, tak televízor sa prepne iba do pohotovostného režimu? Televízor sa jednoducho nevypne a stále je pripravený na používanie. Ročne ťa televízor v takomto režime vyjde na 25 €. Pritom jednoducho stačí stlačiť hlavný vypínač, ktorý sa nachádza na zadnej, alebo bočnej strane televízora.

2. Počítače a notebooky

Dokonca aj vypnutý počítač či notebook pokračuje vo svojej práci. Preto by si ich mal úplne odpájať. Ušetríš tak až 100 € ročne. Dokonca ak počítače nechávame v režime spánku, môžeme túto sumu vynásobiť 1,5-krát.

1. Spotrebiče s hodinami

Aj takáto maličká vecička, akou sú napríklad hodinky, dokáže odoberať množstvo energie aj po vypnutí spotrebiča. Dôvod je určite každému jasný. Odpojením takéhoto zariadenia môžeš ušetriť ročne až 100 €.

Mali by sme teda tieto spotrebiča odpojiť úplne?

Niektorí z nás si pomyslia, že vyššie spomenuté ceny sú zanedbateľné, prípadne, že sú naozaj obrovské. V každom prípade sme sa v redakcii zhodli, že odpájať spotrebiče úplne sa určité oplatí. Predsa len sa zníži odber energie, čo sa ukáže vo vyúčtovaní a zároveň aj predlžujeme životnosť týchto elektrických spotrebičov.

Ušetrené peniaze boli vypočítane na základne vybraných spotrebičov a cien elektrickej energie v Spojených štátoch, keďže celý výskum prebiehal práve tam. Preto sú tieto hodnoty informačné.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov