Tipy a triky

Tieto veci robíme aj napriek tomu, že nám spôsobujú viac škody ako úžitku

veci

videní: 1.3K

V dnešnom článku sa pozrieme na zopár vecí, ktoré robíme aj napriek tomu, že nám spôsobujú viac škody ako úžitku.

Naše telá sú úžasné stroje, na ktorý sa každý deň spoliehame. Niekedy však nevedomky robíme veci, ktoré negatívne ovplyvňujú naše zdravie a pohodu. Poďme sa teda spoločne pozrieť na zopár vecí, ktoré podvedome robíme a spôsobujú nám viac negatív ako pozitív.

6. Spanie na pravom boku

Mnohí z nás radi spia na boku. Naše strany však nie sú rovnocenné, ako by sme si mohli myslieť. Spánok na pravom boku sabotuje fungovanie tráviaceho systému, najmä u tých, ktorí bojujú s pálením záhy.

Náš žalúdok sa nachádza na ľavej strane tela a tak teda spánok na ľavej strane uľahčuje prepájanie svalov medzi žalúdkom a pažerákom, prípadne s črevami, čo pomáha kontrolovať proces refluxu kyseliny. To je v rozpore so spaním na pravej strane, ktoré ich uvoľňuje.

5. Utieranie popolu z auta po požiari

Utieranie alebo oplachovanie popola z auta po požiari, ktorý sa nachádzal v blízkosti môže uvoľňovať škodlivé chemikálie a viesť k poškodeniu laku. Riešením je oprášiť popol pomocou prachovky s dlhou rúčkou. Je nutná opatrnosť. Týmto spôsob sa odstráni väčšina popola z tvojho vozidla bez narušenia citlivého laku automobilu.

4. Čistenie rúk antibakteriálnymi utierkami pred jedlom alebo po ňom

Používanie antibakteriálnych utierok je na vzostupe. Odporúča sa však zvoliť si tradičnú metódu umývania rúk mydlom a vodou na 60 sekúnd. Je to preto, že tieto utierky zanechávajú na rukách usadeniny. Navyše nezničia všetky mikróby a baktérie. A keďže alkohol vysušuje, môže podráždiť aj pokožku.

3. Telefón v prednom vrecku.

Väčšina z nás má svoj telefón stále pri sebe. Možno si však neuvedomujeme, že držanie telefónov v prednom vrecku nohavíc môže mať vplyv na náš reprodukčný systém.

Nová štúdia zistila, že keď muži odkladajú svoje telefóny do predných vreciek, môže to ovplyvniť kvalitu a množstvo spermií. Samozrejme, negatívnym spôsobom.

2. Dôverujeme inteligentným hodinkám

Inteligentné hodinky majú byť našou budúcnosťou. Nosíme ich na zápästí a povedia nám, koľko sme prešli krokov a schodov, prípadne ako dlho a kvalitne sme spali. Taktiež nám pomáhajú monitorovať naše tréningy a srdcový tep.

Problém je, že tieto nástroje sú častokrát nepresne pri meraní nižších úrovní energetického výdaja, ako je chôdza alebo domáce práce. To však neznamená, že sú zbytočné. V skutočnosti nás môžu motivovať, aby sme zostali zdraví a viac sa hýbali. Ich údaje by si však mal vždy brať s rezervou.

1. Pitie rannej kávy

Mnohí z nás si ráno doprajú šálku kávy. Pitie kávy skoro ráno však môže byť škodlivé, pretože naše telo v tom čase produkuje vysoké hladiny kortizolu. Pitie kávy v čase, keď naše telo produkuje vysoké hladiny tohto hormónu môže naďalej zvyšovať hladiny stresového hormónu, čo časom vedie k ďalším zdravotným problémom.

Keďže hladina kortizolu je vysoká 3x denne, kofeín by sa mal konzumovať medzi 10:00 a 12:00 a medzi 14:00 a 17:00.

Zdroj: brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov