TOP 10

Žijeme celý život v omyle? Tieto fakty nie sú až tak pravdivé, ako si myslíme

fakty

videní: 3.7K

5. Cent hodený z Empire State Building nie je smrteľný

Určite si už počul názor, že ak hodíš mincu z Empire State Building na hlavu okoloidúceho pod budovou, tak ho to zabije.

Nie, vôbec to nie je pravda. Koncova rýchlosť centu je približne 50-80km/h. Najhoršie, čo by sa mohlo stať je, že by to mohlo trocha štípať. Ale určite by ťa to nezabilo. Navyše je malá šanca, aby takáto minca počas pádu nezmenila smer.

4. Einstein neprepadol z matematiky

Existuje príbeh, ktorý hovorí, že Einstein, jeden z najväčších matematikov všetkých čas, prepadol z matematiky na základnej škole.

Einstein bol však matematický zázrak. Bol však aj zlým študentom, z čoho pravdepodobne vznikol tento príbeh.  Zlyhal na prijímacích skúškach na vysokú školu, kde sa mu však v matematike darilo, no neuspel z predmetov ako je jazyk a botanika.

3. Muži nemyslia na sex každých 7 sekúnd

Toto je jeden z tých faktov, ktoré pre mužov znejú poburujúco a ponižujúco. Navyše sa nezakladajú na žiadnej skutočnosti. Ak by muž myslel na sex každých 7 sekúnd, myslel by naň 514 krát za hodinu a 7200 krát za deň.

Štúdia na Ohio State University zistila, že muži mysleli na sex približne 19 krát denne. Pre porovnanie, ženy myslia na sex 10 krát denne.

2. Vták po konzumácii surovej ryže nevybuchne

Existuje teória, ktorá tvrdí, že vták po konzumácii neuvarenej ryže vybuchne. Konkrétne, že ryža v žalúdku nasiakne tekutinu a tým pádom sa roztiahne. Znie to možno trocha uveriteľne ale realita je úplne niekde inde.

Vtáčí žalúdok neobsahuje dostatok tekutiny a ani nie je dostatočne teplý na to, aby spôsobil, že neuvarená ryža sa roztiahne do takej miery, aby vták explodoval.

1. Ľudia majú viac ako päť zmyslov

Vždy nás učili, že máme iba 5 zmyslov: Zrak, sluch, chuť, hmat a čuch. Tieto zmysly sa považujú za hlavné zmysly, ako ich pomenoval Aristoteles. Neurológovia tento zoznam značne doplnili:

  • Termorecepcia – pocit tepla
  • Ekvilibriocepcia – zmysel pre rovnováhu
  • Mentálne zmysly – pocit bolesti, pocit duševnej tiesne, pocit seba samého
  • a mnoho ďalších

Zoznam pokračuje, no je jasné, že naše zmysly prekračujú ďaleko za hranicu zaužívanej päťky.

Zdroj: List25 topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov