TOP 10

Žijeme celý život v omyle? Tieto fakty nie sú až tak pravdivé, ako si myslíme

fakty

videní: 3.7K

10. Dinosaury a ľudia spolu neexistovali.

Ver tomu alebo nie, asi 41% amerických občanov verí, že dinosaury a ľudia spolu na planéte nažívali. Nie je to však pravda. Veda zistila, že ľudia a dinosaury sa minuli približne o 64 miliónov rokov.

9. Nezvestná osoba sa hlási až po 24 hodinách

Ak máš podozrenie, že niekto, na kom ti záleží, je nezvestný, tak nemusíš na podanie hlásenia čakať 24 hodín. V skutočnosti by si nikdy nemal čakať 24 hodín. Väčšina prípadov nezvestných osôb sa vyrieši počas prvých 48 hodín, alebo sa nevyrieši vôbec. Akonáhle sa domnievaš, že niekto môže byť nezvestný a potrebuje záchranu, kontaktuj príslušné orgány. A prečo ľudia zastavajú tento názor? Za všetko môže Hollywood a jeho kinematografia.

8. Môžeš vrátiť vtáčika do ich hniezda

Niektoré veci jednoducho vieš, aj keď nevieš prečo ich vieš. Toto je jedna z tých vecí. Vtáčiky nepoznajú svoje mláďatá podľa čuchu, takže nie je dôvod na to, aby svoje mláďatá opúšťali.

Aj keď môžeš mláďa vrátiť späť do hniezda, nie je dobrý nápad vyberať ich schválne. Dospelý vták malé mláďa neodmietne pretože je úplne prirodzené, že sa zatúla preč z hniezda.

7. Holenie nespôsobuje hrubnutie fúzov

Nie si si istý, prečo ľudia veria, že holenie robí ich chlpy hustejšími? Je to v podstate ilúzia. Keď sa chĺpky oholia, tak dorastú. Keď sa tak stane, môže sa zdať ze sú hrubšie. Nie je to však pravda.

6. Ninjovia nenosili iba oblečenie čiernej farby

Myšlienka, že ninjovia nosili iba čiernu, je trocha hlúpa. Cieľom ninju bolo byť neviditeľným a splynúť so svojím okolím. Takže bolo normálne, že ninja si obliekol podobné oblečenie, ako všetci okolo neho.

Existujú dôkazy, že ninjovia niekedy nosili tmavé farby. Bolo to preto, aby ich súper nevidel, že ninja je zranený a krváca. Ale úplne zahalený ninja s celočiernou kapucňou na hlave? Znova raz Hollywood.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov