TOP 10

TOP10: Slávni Američania, ktorí vlastne nie sú Američanmi

Američania

videní: 3.8K

3. Gene Simmons

Hudba kapely Kiss je už dlho základom americkej rockovej scény, no jej najznámejší člen sa v Spojených štátoch nenarodil. V skutočnosti sa naučil hovoriť po anglicky až v ôsmich rokoch. Chaim Witz sa narodil 25. augusta 1949 v Haife v Izraeli židovským rodičom. Jeho matka Flora bola jediným dieťaťom, ktoré prežilo holokaust a po oslobodení sa presťahovala do Izraela. Tam sa stretla s jeho otcom a vydala sa. Po narodení svojho syna sa ich manželstvo rozpadlo a jeho otec sa presťahoval do Tel Avivu, zatiaľ čo matka a syn sa presťahovali do New Yorku v roku 1958. Osemročný Chaim bol ponechaný v starostlivosti rôznych príbuzných a opatrovateliek, zatiaľ čo jeho matka pracovala. Hovoril plynule maďarsky, španielsky a turecky vďaka tomu, že počúval svojich opatrovateľov a angličtinu sa učil z televízie a komiksov. Zmenil  si meno na oveľa americkejšie “Gene” a čoskoro prejavil záujem o hudbu.

2. Charlize Theron

Všestranná herečka môže vyzerať ako dievča z Ameriky, no v skutočnosti sa narodila a vyrastala v Johannesburgu v Južnej Afrike. Jej otec je francúzskeho pôvodu a matka nemeckého pôvodu. Vo veku 6 rokov ju rodičia poslali do internátnej školy, aby sa z nej stala tanečníčka, hoci jej kariéra o pár rokov neskôr prerušilo zranenie kolena. Internátna škola však pre Charlize predstavovala útek od rodinného života. Otec bol chronický alkoholik. Jedného dňa prišiel domov opitý a ozbrojený brokovnicou a vyhrážal sa jej, že ju zabije. Zachránila ju matka Gerda, ktorá pohotovo chytila druhú zbraň a opitého manžela zastrelila.

1. Charlie Chaplin

Charlie Chaplin je jednou z najznámejších postáv starého Hollywoodu a kto je viac Američanom? Narodil sa však v Londýne v Anglicku. Charles Spencer Chaplin vyrastal v chudobe. Jeho rodičia boli obaja umelci, no ich vzťah bol nešťastný. Ich manželstvo skončilo, keď bol Chaplin a jeho brat ešte mladí a zostali v starostlivosti svojej krásnej, no nespoľahlivej matky Hannah. Trpela chronickou chorobou, ktorá nakoniec ukončila jej kariéru, keď čiastočne stratila svoj hlas. Jej syn Charlie, ktorý mal v tom čase päť rokov, bol nútený vystúpiť na pódium, aby ju nahradil. Nikdy nezabudol na svoju prvú chvíľu na pódiu, čoskoro začal hrať v pantomímach v celom Londýne.

Zdroj: listverse.com | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov