Zaujímavosti

Čo ti chce povedať telo, keď zažiješ deja vu?

deja vu

videní: 2.3K

Povedzme, že ideš lyžovať prvýkrát v živote, ale zrazu, keď stúpiš na sneh, máš pocit, že si to už predtým robil. No, práve si zažil deja vu. Aj keď sa to javí ako zriedkavý jav, 60 – 80%  ľudí malo niekedy deja vu. Môže to však znamenať, že tvoje telo vysiela signál, aby ťa varoval. Čo teda znamená tento stav?

 

1. Znamená to, že si mladý.

6 vecí, ktoré nám hovorí naše telo, keď zažijeme Deja Vu

Prvé skúsenosti s deja vu majú najčastejšie deti, ktoré sú mladšie ako 10 rokov. Obdobie, kedy sa to stáva najčastejšie, je však vo veku od 15 do 25 rokov. Potom sa udalosti začnú s pribúdajúcim vekom znižovať.

2. Znamená to, že tvoj mozog pracuje.

6 vecí, ktoré nám hovorí naše telo, keď zažijeme Deja Vu

Pretože sa prežívanie deja vu s pribúdajúcim vekom stáva menej časté, niektorí vedci si mysleli, že niečo nie je v poriadku s pamäťou. Môže to byť v skutočnosti známka zdravej mysle.

 

3. Tvoja pamäť nemusí byť synchronizovaná

6 vecí, ktoré nám hovorí naše telo, keď zažijeme Deja Vu

Existuje veľa odborníkov, ktorí veria, že deja vu má niečo spoločné s tým, ako si vybavujeme spomienky. Táto udalosť môže byť reakciou na situáciu pripomínajúcu skúsenosť z minulosti, ktorú si celkom nepamätáš. Možno sa to stalo, keď si bol malé dieťa, alebo si z iného dôvodu nemôžeš spomenúť.

Okrem toho máme tendenciu všímať si denne veľa podrobností, ale nepamätáme si ich. Takže môžeš mať pocit, že si už predtým videl situáciu kvôli tým maličkým detailom, na ktoré si zabudol.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov