Video

Aj vojaci sú len ľudia. Vianočné video z I. svetovej vojny vás chytí za srdce

vianočné video

videní: 454

Vianoce sú sviatkom radosti a pokoja. Avšak historický vývoj ukazuje, že tomu tak vždy nebolo. V tomto prípade hovoríme najmä na obdobia medzi rokmi 1914 – 1918, kedy sa na frontoch v Európe odohrávala I. svetová vojna. Vianočné video hovorí o situácii, ktorá sa skutočne stala na fronte

Túto tematiku si pred šiestimi rokmi pripravil britský Sainsbury v spolupráci s nadáciou The Royal British Legion, ktorá finančne podporuje veteránov britskej armády.

 

 

Dej reklamy, ktorý je natočený podľa skutočnej udalosti, sa odohráva v roku 1914 na fronte priamo 24. decembra večer. Vojaci, ktorí ešte včera proti sebe stáli a bojovali, sa na pár minút zmenili na obyčajných ľudí, okolo ktorých ako keby ani nezúril jeden z najväčších vojnových konfliktov na svete.

Nemci na jednej strane a Briti na druhej strane si zaspievali, predali si darčeky a dokonca si aj zahrali futbal. Tomu sa povie pravé čaro Vianoc.

Hoci video má už 9 rokov a pozrelo si ho takmer 25 miliónov ľudí, je stále aktuálne a preto ti ho prinášame. Zároveň by sme všetkým našim čitateľom chceli v mene celej redakcie zaželať krásne sviatky. 🙂

Vianočné video:

 

Zdroj: youtube topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov