Video

Známy YouTuber postavil v Afrike 100 studní s vodou

youtuber

videní: 806

Známy YouTuber MrBeast nedávno zverejnil video, ktoré sa stalo virálnym. Cestoval do Kene a ďalších rôznych častí Afriky, aby tam postavil 100 studní s pitnou vodou.

Masívny projekt, ktorý stojí viac ako tisíce dolárov, umožní viac ako pol miliónu ľudí prístup k čistej pitnej vode. Ľudia tak budú mať znova o trocha komfortnejší život, pretože po vodu musia častokrát “precestovať” obrovské vzdialenosti.

 

 

YouTuber postavil 100 studní pitnej vody po celej Afrike

MrBeast, vlastným menom Jimmy Donaldson, je známy tým, že vo svojich videách na YouTube míňa milióny na pomoc ľuďom. Jeho najnovšie video s názvom „Postavil som 100 studní v Afrike“ sa stalo virálnym a získalo viac ako 82 miliónov videní. YouTuber sa v tomto videu podujal na obrovský projekt. Cestoval do rôznych krajín Afriky a postavil tam studne na pitnú vodu.

Vo videu MrBeast hovorí: „Je zvláštne, že toto všetko musí robiť YouTuber, ale niekto to musí urobiť a ak to neurobí nikto iný, urobíme to my.“ Masívny projekt YouTubera zahŕňal vyvŕtanie 52 vrtov v Keni pomocou obrovského vrtáka na dosiahnutie vodonosnej vrstvy. Zlepšili tam aj školské zariadenia a vybudovali bezpečné mosty medzi mestami.

Iniciatíva zmení životy viac ako 500 000 ľuďom

Podobné projekty MrBeast postavil aj v Zimbabwe, Ugande, Somálsku a Kamerune. Celkovo bude mať z poskytovania bezpečnej pitnej vody prospech približne 500 000 ľudí. „Mnohí veria, že na dosiahnutie takého významného vplyvu sú potrebné zdroje a financie od silnej vlády, ale to nie je pravda. Tento veľký problém je možné vyriešiť,“ povedal MrBeast.

Video ukazuje potešujúce reakcie komunít, ktoré ťažia z akcií MrBeasta, pričom mu ďakujú a oslavujú. Projekt je súčasťou väčšej iniciatívy YouTubera známeho ako „MrBeast Philanthropy“ s cieľom pomôcť iným znevýhodneným komunitám po celom svete prostredníctvom peňazí získaných prostredníctvom fanúšikov a videí na YouTube.

Nie je to prvýkrát, čo MrBeast vytvoril video na YouTube, ktoré pomáha stovkám ľudí: zaplatil za operácie 1000 nevidomým ľuďom, aby im pomohol znova vidieť.

 

Zdroj: brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov