TOP 10

10 prípadov, kedy študenti dokázali svojim učiteľom, že nepatria medzi najbystrejších

študenti

videní: 2.9K

Byť vysokoškolským profesorom nie je najjednoduchšia práca. Najmä ak má študentov, ktorí robia čokoľvek iné namiesto učenia sa. Mnohí profesori sa domnievajú, že títo študenti potrebujú len správnu motiváciu, ale dokonca aj oni pripúšťajú, že to nie je vždy tento prípad.

Všetci sme boli (alebo možno stále sme) študenti. Či už na strednej, alebo na vysokej škole. A mnoho z nás zažilo prípady, kedy sa nám jednoducho naozaj veľmi nechcelo učiť. No nasledujúce reálne prípady zo života sú až úplne za hranicou pochopenia.

1. 25-ročné skúsenosti

pexels-photo-256541

Nie som síce profesor, ale keď som bol na strednej škole, bol som pomocníkom v knižnici a chodil som do učební rozdávať knihy. Raz som vošiel do triedy s nahnevaným profesorom, ktorý svojim študentom dával vášnivú prednášku o plagiátstve. Jeden zo študentov totiž začal svoju esej slovami: “počas mojich 25 rokoch skúseností v tejto oblasti…”

2. Google prekladač

pexels-photo

Som učiteľ francúzštiny. Raz som dal svojim študentom domácu úlohu napísať esej vo francúzštine. Každý zo študentov túto úlohu splnil, no jeden z nich esej jednoducho preložil cez Google prekladač. Na tom by možno nebolo nič zlé, keby to nepreložil do španielčiny.

3. Titanic

Bol som učiteľ na strednej škole. Pred mnohými rokmi som svojim študentom ukazoval úryvky z filmu Rómeo a Júlia. Jedna zo študentiek sa dívala na obrazovku neprirodzene uprene a so zmäteným výrazom. Potom sa s úplnou vážnosťou opýtala: “Ako on môže byť v tomto filme? Veď zomrel v Titanicu!”

4. Mesiac

pexels-photo-459475

Stalo sa to na strednej škole. Profesor vysvetľoval fázy mesiaca a jedna moja spolužiačka zdvihla ruku a spýtala sa, či aj iné krajiny majú mesiace. Myslela si, že mesiac je len pre Spojené štáty.

5. Afrika

pexels-photo-667200

Som profesorom ekonomiky na vysokej škole a jeden z mojich študentov začal svoju záverečnú esej takto: “Všetci poznáme krajinu menom Afrikou. Zároveň však o nej vieme len málo. Všetko, čo vieme, je, že je tam horúco, žijú tam afroameričania a sú neskutočne chudobní. To vyvoláva otázku, prečo je Afrika chudobná?” Bol som taký šokovaný, že som si musel dať pauzu na 24 hodín so známkovaním.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov