Tipy a triky

Infekcia uší a 6 príznakov, ktoré by ste nemali ignorovať

infekcia

videní: 600

6. Vypustenie kvapaliny bez zápachu

Podobne ako pri iných príznakoch, pôvodne malé množstvo tekutiny bez zápachu sa môže postupne zvyšovať s progresiou infekcie. Môže sa vyvinúť z minimálneho množstva, aby sa časom stal nadmernejším.

Dá sa infekcia ovplyvniť? Takto môžete infekciám predchádzať

1. Nepoužívajte vatové tampóny alebo cudzie predmety

Vatové tampóny sa môžu zdať užitočné pri čistení uší, ale môžu neúmyselne zatlačiť ušný maz hlbšie a spôsobiť nepohodlie. Odporúča sa prerušiť ich používanie, ak pocítite akékoľvek nepohodlie. Okrem toho je dôležité vyhnúť sa používaniu cudzích predmetov, ako sú kľúče, sponky do vlasov alebo sponky na papier na poškriabanie alebo čistenie uší, pretože môžu tiež zatlačiť ušný maz hlbšie, čo vedie k podráždeniu alebo poraneniu pokožky.

2. Na sušenie uší použite fén na najnižší stupeň

Po vystavení vode sa uistite, že si uši dôkladne vysušíte naklonením hlavy a jemným pohladením okolo uší uterákom. Jemným potiahnutím ušného lalôčika v rôznych smeroch môžete pomôcť bezpečne uniknúť všetkej zachytenej vode. Ak po návrate domov stále cítite vodu v ušiach, môžete ich vysušiť pomocou fénu s nízkou rýchlosťou a nízkou teplotou. Buďte opatrní, aby ste nenasmerovali prúd vzduchu priamo do zvukovodu.

3. Zvážte použitie kúpacej čiapky alebo štupľov do uší

Pre ľudí náchylnejších na infekcie uší môže byť prospešné prijať preventívne opatrenia. Použitie kúpacej čiapky ako ochrannej bariéry, ktorá zabráni vniknutiu vody do vašich uší, je dobrý začiatok. Ak je to pohodlné, zvážte použitie štupľov do uší, ktoré ešte viac ochránia vaše uši pred vystavením vode. Požiadanie o radu od svojho lekára alebo poskytovateľa zdravotnej starostlivosti o ďalších preventívnych opatreniach môže byť tiež užitočné a prispôsobené vašim špecifickým potrebám.

4. Často si umývajte ruky

Pravidelné umývanie rúk mydlom a tečúcou vodou je účinný spôsob, ako zabrániť prenosu choroboplodných zárodkov, ktoré môžu spôsobiť prechladnutie a infekcie uší u detí aj dospelých. Je nevyhnutné umývať si ruky, najmä po použití toalety, manipulácii s jedlom, pred jedlom a po kašľaní, kýchaní alebo smrkaní, aby sa minimalizovalo riziko infekcií.

Starostlivosť o naše telo môže byť často zložitá, najmä ak zahŕňa aspekty, ktoré sme sa možno nenaučili. Okrem toho sme zostavili niekoľko užitočných tipov na udržiavanie dobrej starostlivosti o zuby a hygieny.

Zdroj: brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov