Tipy a triky

8 malých vecí, ktoré môžeme spraviť a zachrániť tak včely pred vyhynutím

včely

videní: 753

5. Postav jednoduchý včelí príbytok

V úľoch žijú iba medonosné včely, no ostatné druhy včiel sú rovnako dôležité. Až 70 % včiel žije v podzemných hniezdach a zvyšných 30 % hniezdi v dutinách stromov. Ak im chceš pomôcť a zároveň vieš narábať s drevom, môžeš im vytvoriť malý príbytok.

6. Postav včeliu fontánu

Aj včely potrebujú oddych po náročnom opeľovaní a množstve nalietaných kilometrov. Ideálne miesto na včelí odpočinok poskytuje osvieženie v podobe vody.

7. Vyhni sa škodlivým pesticídom

Syntetické pesticídy, hnojivá a herbicídy predstavujú pre včely smrteľné nebezpečenstvo. Preto sa radšej vyhni používaniu pesticídov vo svojej záhrade a namiesto nich používaj organickú chémiu. Okrem toho, opeľovače sú v noci aktívne najmenej, a preto sa práve noc javí ako ideálny čas na postreky.

8. Chráň prirodzené životné prostredie včiel

Ďalšiu veľkú hrozbu pre včely predstavuje redukcia biotopu, za ktorú môžeme my, ľudia. No každý z nás môže včelám pomôcť aj v mestských priestoroch. Stačí, ak vytvoríme viac záhrad, zelených plôch a biotopov s rastlinami bohatými na nektár. Včely totiž nepotrebujú obrovské rozsiahle polia plné kvetov, už pár rastlín môže znamenať veľkú pomoc.

Zdroj: BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov