Tipy a triky

Tieto každodenné návyky si robil doteraz zle!

návyky

videní: 531

Naše dni vypĺňajú rituály a návyky, ktoré si pravdepodobne doteraz robil zle. Možno vám tieto návyky uľahčujú život, ale na druhej strane môžu byť aj veľmi škodlivé. Nechávaš kurča rozmraziť pri izbovej teplote celý deň alebo si dopraješ príliš teplú sprchu? Možno práve tieto zlozvyky ti môžu uškodiť na zdraví.

1. Rozmrazovanie mäsa pri izbovej teplote alebo horúcou vodou

Keď sa ponáhľaš, možno sa ti zdá ako dobrý nápad vybrať z mrazničky mäso a rozmraziť ho horúcou vodou. Veď je to rýchle a pohodlné. Táto metóda nie je bezpečná, rovnako ako nechať mäso rozmrazovať sa pri izbovej teplote celý deň. Len čo sa mäso zahreje na 10 ° C, množia sa všetky baktérie, ktoré tam boli pred zmrazením. Ako to ale robiť správne?

  • Použi chladničku: Bude to trvať, samozrejme, dlhšie. Preto by si mal varenie plánovať vopred.
  • Použi studenú vodu: Uisti sa, že mäso je vo vodeodolnom obale, aby neabsorbovalo vodu. Ponor ho do studenej vody z vodovodu a vodu každých 30 minút vymeň.
  • Použi mikrovlnú rúru: Mikrovlnka má možnosť rozmrazovania, prečo ju nevyužiť? Mäso po rozmrazení touto metódou treba hneď uvariť.

2. Pozeranie sa na telefón celé hodiny

Spôsob, akým sa pozeráme na telefón, môže priamo ovplyvniť naše zdravie. Ak ho držíme celý čas vo výške našej hrude, náš krk trpí v neprirodzenej polohe. Toto môže spôsobiť stuhnutosť krku, bolesť, svalovú slabosť a bolesti hlavy. Preto by si mal držať telefón na úrovni očí, dopriať si prestávku a natiahnuť krk a dodržiavať správne držanie tela.

3. Návyky pri sprchovaní

Niektoré návyky naozaj nemusia byť prospešné pre naše zdravie. Napríklad príliš teplá sprcha po celú dobu sprchovania. Naopak, striedanie chladnejšej a teplejšej vody pri sprchovaní má množstvo výhod. Môže napríklad zlepšiť krvný obeh, lymfatický tok, posilniť imunitný systém, zlepšiť stav pokožky a dokonca uvoľniť stres a stimulovať chudnutie. Začni sa sprchovať v normálnej vode a na konci zníž jej teplotu a vydrž 10-30 sekúnd.

4. Umývanie tváre len po tréningu

Umyť si tvár po tréningu je pre teba prirodzené, ale pred tréningom to nerobíš? Chyba! Pred cvičením je dôležité si dôkladne umyť tvár a odstrániť všetky líčidlá a nečistoty. Ak to nespravíš, môžu ti v kombinácii s potom upchať póry.

5. Elektronika v posteli

Četovanie alebo hranie obľúbenej hry tesne pred spaním nie je také bezpečné, ako si možno myslíš. Po prvé, svetlo z obrazovky telefónu, ktoré svieti priamo do tvojich očí, znižuje produkciu hormónu melatonínu, ktorý reguluje spánok. Po druhé, budeš sa cítiť unavení a ovplyvní to tvoju koncentráciu. Preto by si mal zo spálne odstrániť všetky podobné elektronické zriadenia. Miesto toho radšej čítaj knihy alebo počúvaj relaxačnú hudbu. Ak sa v tomto čase potrebuješ nutne pozrieť na telefón, prepni ho do nočného režimu, čím znížiš jas displeja.

 Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov