TOP 10

Reálna podobizeň historických osobností: Tak vyzerali Bach či Nefertiti!

podobizeň

videní: 4.7K

Mikuláš Koperník

Koperník bol jedným z najznámejších renesančných matematikov a astronómov, ktorí formulovali model vesmíru, v ktorom Zem obiehala okolo Slnka a nie naopak. Zomrel vo veku 70 rokov. Poľský forenzný tím túto tvár zrekonštruoval z jeho pozostatkov.

podobizeň

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) bol skladateľom a hudobníkom barokového obdobia, ktorý je považovaný za jedného z najväčších skladateľov všetkých čias. Škótska antropologička Caroline Wilkinsonová spravila merania Bachových tvárových kostí, aby vytvorila hodnoverný 3D obraz jeho tváre.
podobizeň

Muž z ranného neolitu

Rekonštrukcia hlavy z raného neolitu bola založená na kostre dospelého muža vykopaného v roku 1863 v Winterbourne Stoke, Wiltshire. Odborníci vytvorili podobizeň štíhleho muža, ktorý zomrel ako 40 ročný asi pred 5500 rokmi (500 rokov predtým, ako bola postavená prvá skala v Stonehenge).

podobizeň

Nefertiti

DNA testy ukázali, že neznáma múmia, ktorú našli vedci, je Tutanchamonova biologická matka a zároveň sestra jeho otca. Najpravdepodobnejšie je, že ide o kráľovnú Nefertiti – symbol krásy. Paleontologička Élisabeth Daynès skenovaním múmie zrekonštruovala jej tvár.

podobizeň

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov