TOP 10

10+ tipov, ako sa správať k telefónu, aby si neohrozil svoje zdravie

telefónu

videní: 2.9K

Smartfóny sú súčasťou nášho každodenného života. V prípade niektorých z nás možno o čosi viac, ako by bolo zdravé. A práve zdravie je to, na čo sa v tomto článku zameriame. Vieš, ako sa správať k telefónu tak, aby ti neublížil?

1. Výmenu batérie zver do rúk profesionálom

Istej žene počas jazdy autom na diaľnici náhle explodoval iPhone. Celý incident zachytila kamera v aute. Ak sa chceš vyhnúť takýmto situáciám, radšej zver výmenu batérie na telefóne do rúk profesionálom a rozhodne nešetri na lacnejších náhradách z Číny!

2. Nehádž batériu o zem

bateria_2

Externé batérie môžu byť v niektorých situáciách tiež nebezpečné. Dôkazom je situácia, ktorá sa odohrala na istanbulskom letisku Atatürk. Bezpečnostná kontrola totiž istému cestujúcemu nedovolila vziať na palubu externú batériu. Cestujúci sa nahneval a hodil batériu o zem, čoho výsledkom bola mierna explózia a dym. Nuž, potom zrejme pochopil, prečo si ju nemohol vziať na palubu…

3. Neskúšaj hrýzť do batérii

Na začiatku roka 2018 si v istom obchode v Číne zákazník kupoval iPhone. Nikto nevie, čo mu v tej chvíli prebehlo hlavou, no z ničoho nič sa rozhodol zahryznúť do batérie, aby akýmsi spôsobom otestoval jej pravosť. Samozrejme, spôsobilo to explóziu. Našťastie nikto nebol zranený, no sila výbuchu je ohromujúca.

4. Používaj originálnu nabíjačku

bateria_1

Kvalita neoficiálnych káblov a nabíjačiek (najmä tých, ktoré stoja menej ako 2 doláre) zvyčajne nespĺňa veľa bezpečnostných požiadaviek. Lacné nabíjačky môžu zapríčiniť požiar spôsobený výbuchom alebo prehriatím. A samozrejme, vždy by sme sa mali starať o nabíjacie káble a uistiť sa, že sa nebudú ohýbať.

5. Netelefonuj počas nabíjania

pexels-photo-1162966

Počas nabíjania sa neodporúča používať telefón. Existuje niekoľko prípadov explodujúcich telefónov, ktoré vážne zranili alebo dokonca zabili svojho majiteľa. Nuž, explodujúca batéria nie je niečo, čo chceš mať tesne pri hlave…

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov