Tipy a triky

Veci, ktoré páry robia, aby ich vzťah vydržal

vzťah

videní: 3.0K

Spoločný vzťah je rozhodnutím, ktoré môže vytvoriť alebo rozbiť pár. Celý čas, ktorý trávia partneri spolu, môže pomôcť posilniť ich puto, ale interakcia s nepretržitou prevádzkou ich tiež vystavuje všetkému – dobrému, zlému aj škaredému. Spoločný život môže znieť ako namáhavá práca, ale existuje niekoľko spôsobov, ako môžu páry spoločne prekonávať výzvy.

Delia sa o domáce práce

8 vecí, ktoré páry robia, aby ich manželstvo vydržalo

Jedna štúdia uviedla, že 56% ženatých respondentov sa domnieva, že spoločné práce sú pre úspešný vzťah veľmi dôležité. Partneri si môžu vytvoriť vlastný systém na zadávanie úloh, v závislosti od svojich schopností a harmonogramov. Môžu tiež vykonávať niektoré práce spoločne ako formu produktívneho spojenia.

Hovoria o peniazoch

8 vecí, ktoré páry robia, aby ich manželstvo vydržalo

Rovnako ako domáce práce by sa mali výdavky za domácnosť považovať za spoločnú zodpovednosť. Páry musia diskutovať o tom, ako plánujú rozdelenie účtov v závislosti od svojich individuálnych platov. Súčasťou rozhovorov o peniazoch by mali byť aj ich nesplatené dlhy a finančné ciele. Partneri musia byť v otázkach peňazí vždy čestní, aby sa vyhli problémom s dôverou.

 

Majú svoj vlastný zvláštny rituál typický len pre ich vzťah

vzťah

V  článku v časopise Journal of the Association for Consumer Research sa uvádza, že páry, ktoré spolu robia rituály, prežívajú „pozitívnejšie emócie a väčšiu spokojnosť vo vzťahu“.

Tieto zdieľané momenty môžu byť tak jednoduché, ako spoločné domáce práce, oddychovanie na gauči pri sledovaní filmu či spoločný tanec na obľúbenú pieseň.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov