Tipy a triky

Tipy, ako sa vyhnúť či zbaviť opice z alkoholu

opice

videní: 518

Pre väčšinu ľudí, ktorí nemajú šťastné gény odolné voči bolehlavu, má pitie na večierkoch a oslavách nevyhnutný a nepríjemný sprievodný príznak pôsobiaci hneď na ďalší deň. Ako sa zbaviť opice?

Búšenie hlavy a podráždený žalúdok nemusia byť vždy výsledkom bujarého silvestrovského oslavovania. Tu si môžeš prečítať zopár múdrych tipov, ako odvrátiť účinky brutálnej opice. Samozrejme, najlepších spôsobom, ako sa jej vyhnúť, je večer predtým nepiť.

Svetlé nápoje sú tá správna voľba

Svetlé nápoje, ako napríklad gin a vodka, spôsobujú podľa výskumov miernejšiu opicu ako tmavšie nápoje, ako je bourbon alebo whisky. Zdá sa, že dôvodom sú takzvané kongenéry alebo toxické látky, produkované počas fermentácie alkoholu. Číre nápoje, ktoré sú mnohokrát destilované, obsahujú nižšie koncentrácie týchto kongenérov.

Tipy, ako sa vyhnúť či zbaviť opice z alkoholu

Bublinky

Bublinky v pive a šampanskom môžu prispieť k závažnosti opice tým, že zvyšujú hladinu alkoholu v krvi. Plyn v sýtených nápojoch uvoľňuje zvierač medzi žalúdkom a tenkým črevom. Alkohol sa potom môže rýchlejšie dostať do čriev, kde sa vstrebáva do krvi.

Diétna sóda a sladká brzda je rozdielna

Zmiešanie alkoholu s diétnou sódou môže znieť zdravšie ako s kalorickým nápojom, ale môže to tiež zvýšiť intoxikáciu. V jednej štúdii v časopise Alkoholizmus: Klinický a experimentálny výskum, mali v apríli 2013 ľudia, ktorí si dávali vodku s diétnymi limonádami, vyššiu hladinu alkoholu v krvi ako ľudia, ktorí znížili rovnaké množstvo vodky zmiešanej s bežnou sódou. Dôvodom môže byť to, že cukor v bežných sódovkách dáva žalúdku zabrať a alkohol sa nedostáva do tenkého čreva tak rýchlo, ako by mal.

Tipy, ako sa vyhnúť či zbaviť opice z alkoholu

Prekvap pečeň vodou

Voda je strieborná guľka proti opici. Jedným z hlavných faktorov prispievajúcich k bolehlavu je dehydratácia. Alkohol potláča hormón vazopresín, ktorý reguluje hladinu vody v tele a spôsobuje, že telo stráca viac vody močom. Na potlačenie týchto účinkov alkoholu navrhujú lekári každý alkoholický nápoj zapiť pohárom vody.

Z fajčenia ti tiež lepšie nebude

Nikotín v tabaku a elektronických cigaretách by mohol spôsobiť brutálnu opicu tým, že by ľudí prinútil piť väčšie množstvo. Niektoré štúdie naznačujú, že tieto dve zlúčeniny zvyšujú vzájomné príjemné účinky, čo vedie k väčšiemu fajčeniu a následne k väčšiemu pitiu. Naopak, ďalšie štúdie zistili, že nikotín tlmí účinok alkoholu a núti ľudí piť viac. Nech je to tak alebo onak, anekdotické dôkazy výrazne podporujú myšlienku, že nikotín a alkohol idú ruka v ruke a že fajčenie pri pití znamená jednoducho viac pitia.

Vytancuj sa ako len vládzeš!

Použitie extra energie vyvolanej alkoholom na zasiahnutie tanečného parketu ti môže zabrániť od bolesti žalúdka. Tiež zvyšuje celkovú rýchlosť metabolizmu v tele, čo umožňuje rýchlejšie vylučovanie alkoholu z krvi, čo pomáha predchádzať ťažkej opici. Tanec ťa navyše baví, takže prečo nespojiť príjemné s užitočným?

 

 

Zdroj: LiveScience topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov