Zaujímavosti

Chcete život svojich snov? Dodržujte tieto pravidlá

život

videní: 577

V dnešnom článku vám ukážeme päť spôsobov, ako zabezpečiť, aby ste dosiahli svoje ciele a život svojich snov. 

Nie je to tak dávno, čo som zbadal ženu, ktorá bola nedávno na dôchodku a snažila sa nájsť nový životný smer. Mala peniaze – po predaji spoločnosti. Ale chcela viac.

Pri pohľade dopredu bola neinšpirovaná, znudená a cítila sa emocionálne paralyzovaná. Jediné, na čo sa toľko rokov sústredila, bol príjem. Teraz čo?

Po prekročení vlastnej „finančnej cieľovej čiary“, po ktorej túžia milióny z nás – namiesto rezervácie päťhviezdičkovej kúpeľnej dovolenky – sa dostala do slepej uličky. Chýbal jej očakávaný magický pocit naplnenia a dokončenia a zanechal v nej pocit vyčerpanosti a stratenosti.

Je možné, že dostať sa tam bolo zábavnejšie ako akýkoľvek konečný výsledok? Je to vtedy, keď ste počas cesty nevideli, kto ste.

Množstvo malých kompromisov, ktoré urobila na ceste k úspechu, ju stálo sebadôveru. Ako mnohí iných, aj ona upadla do pomýlenej ilúzie „budem šťastná, keď…“ a keď prišlo na to „keď“, cítila sa prázdna.

Ako si mohla vybudovať život svojich snov, keď sa jej hlavný „sen“ splnil?

Je možné udržať naše autentické sny nažive, byť mega úspešný v podnikaní a pritom sa cítiť skutočne šťastný.

Existuje jeden spôsob, ako to urobiť — musíte mať svoje autentické ja v centre každej voľby, ktorú urobíte. Dobrou správou je, že je možné začať na začiatku svojej kariéry (alebo života), alebo ako žena, o ktorej som hovoril na začiatku, hneď ako si uvedomíte, že nie ste tam, kde by ste v živote chceli byť.

1. Transformujte ciele na prechody, nie na destinácie

Výchova detí je veľmi stresujúca a môže poskytnúť nášmu životu zmysluplnosť, ale nie vždy „šťastie“. Podobne sa dôchodcovia a „prázdni hniezdoči“ ocitnú stratení alebo v zúfalstve, keď sú sami bez konkrétneho cieľa, účelu alebo smerovania.

Úľava však prichádza, keď sa zbavíme akejkoľvek predstavy o jednej konečnej cieľovej čiare a dovolíme si užiť si nekonečný skok z jednej životnej kapitoly do ďalšej.

2. Nech sa skutočne počíta každý okamih

Einstein teoretizoval „kontinuum“ času, pretože, pokiaľ vieme, neexistujú žiadne chýbajúce body v priestore ani okamihy v čase. To znamená, že každý moment je relevantný (a potenciálne celý) sám o sebe ako ktorýkoľvek iný. Veľmi úspešní ľudia využívajú toto vedomie, aby si užili všetky svoje chvíle (veľké aj malé) a vytlačili sladšiu „šťavu pre dobrý pocit“ z každej skúsenosti a interakcie.

3. Oslávte každý krok

Zmena sa deje (nekonečne)! Naučiť sa oceniť každý krok a štádium vývoja dieťaťa a zároveň uznať príslušný rast v každom kroku je rozhodujúce pre dosiahnutie múdrosti a radosti zo života. Vychutnávanie (a vítanie) prebiehajúcich zmien vám pomáha cítiť sa stabilne, keď v živote nastanú nevyhnutné, neočakávané zvraty. Flexibilita podporuje dlhovekosť v akomkoľvek vzťahu alebo podniku.

4. Zvoľte „autentický“ pred „zaneprázdnený“

Udržiavanie preplneného harmonogramu nie je zmysluplnejšie ani dôležitejšie, ani to nie je meradlom úspechu.

Vedomý život je aktívnym prispievateľom do všetkého, čo robíte, či už ste mama, generálna riaditeľka alebo nezisková dobrovoľníčka. Využite svoje schopnosti na prijímanie od života a zdieľajte svoj čas, zručnosti a vedomosti. Ak zostanete „zaneprázdnení“, vaše kolesá sa točia, ale silná a pozitívna prítomnosť vám pomôže niekam ísť.

5. Spomeňte si a znovu objavte svoje pravé ja

V mnohých fázach života sa naša identita, štýl a povaha menia, aby sa prispôsobili stresu. Do problémov sa dostaneme, keď zmeníme svoj hlas – vnútorný hlas, ktorý nás vedie, aj vonkajší hlas, ktorý hovorí za to, čomu veríme – a zmysel pre seba, aby sme urobili kompromisy a prispôsobili sa.

Hoci je to zdanlivo čestné sebaobetovanie, aby sa zachoval pokoj pre rodinu alebo na pracovisku, vedie to k odporu, ľútosti a dokonca k chorobe. A po chvíli stratíte svoje autentické ja, ktoré môžete získať späť len vy.

Väčšina z nás sa z času na čas cíti „stratená“ v tunelovej vízii každodenných detailov alebo hyper-zameraní sa na konkrétny cieľ alebo výsledok. Naučiť sa oslavovať a vyvážiť svoju prácu, domov, zdravie a rodinu a zároveň si pestovať dennú zábavu, podporuje ľahší prechod do neskorších kapitol života po dosiahnutí cieľa.

Nechajte sa nebojácne skočiť do toho, čo je v každom okamihu dobré, bez toho, aby ste vedeli, čo prinesie budúcnosť … o tom je celá naša pozemská existencia!

Existuje vzrušenie z toho, že sa nič nekončí, ani jeden bod v čase je „všetko“. Milujem vedieť, nech sa deje čokoľvek, vždy mám nové možnosti, ktoré môžem dychtivo očakávať v nekonečnej hre života.

Zdroj: yourtango | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov