Zaujímavosti

Chcete šťastný vzťah? Zapracujte na týchto 5 veciach

vzťah

videní: 605

Aby ste mali zdravý vzťah, musíte najskôr popracovať na sebe. Ak chcete byť vo vašom vzťahu šťastnejší, zapracujte na týchto 5 veciach.

Vravíme si, ako urobiť našich partnerov šťastnými a ako zabezpečiť, aby naše vzťahy vydržali dlhšie… ale v skutočnosti nikto nehovorí, že ak chcete mať dlhodobý šťastný vzťah, musíte si veriť a mať dôveru.

Dôvod je jednoduchý: ak ste si istí, budete menej náchylní na skúmanie a kontrolu svojho partnera.

Vďaka tomu sa budete cítiť bezpečnejšie a šťastnejšie.

Práca na sebavedomí môže chvíľu trvať. Ale medzitým je tu niekoľko spôsobov, ako sa cítiť skvele a byť šťastný vo svojom vzťahu.

Tu je 5 vecí, na ktorých musíte osobne zapracovať, aby ste mali šťastný vzťah:

1. Nebyť priľnavý

Ujasnime si to: nikto nemá rád priľnavých a núdznych ľudí. Sedieť celý deň a čakať, kým váš partner zavolá alebo napíše správu, môže viesť k rozpadu vzťahu.

Ak chcete, aby ste spolu prekvitali, musíte dať svojmu partnerovi priestor, aj keď túžite po tom, aby ste boli spolu. Áno, možno budete chcieť vidieť svojho partnera čo najviac, ale vždy nezabudnite zvážiť aj jeho pocity a preferencie.

2. Naučiť sa robiť kompromisy

Možno ste niekde počuli, že robiť kompromisy znamená, že ste slabým človekom. Ale pokiaľ ide o vzťahy, je to úplne nepravdivé.

Aby ste vytvorili dlhotrvajúce puto, musíte sa naučiť robiť kompromisy. Neexistuje žiadna šanca, že to môžete mať vždy po svojom.

Je dôležité brať ohľad na druhú osobu, aby sa cítila oceňovaná a rešpektovaná. Keď sa nabudúce stretnete s nezhodou, pripomeňte si, že vaším cieľom nie je „vyhrať“, ale nájsť spoločné riešenie.

3. Vykonávanie malých skutkov láskavosti

Niekedy slová nestačia na vyjadrenie lásky a uznania, takže malé skutky láskavosti vám môžu pomôcť vyjadriť svoje pocity. Je potrebné dať svojmu partnerovi najavo, že vám na ňom záleží, takže prekvapiť ho obľúbenými sladkosťami alebo lístkami na koncert môže byť zmysluplnejšie ako tisíc „milujem ťa“.

4. Oceniť ich záujmy (ale neospravedlňovať sa za vaše)

Niekedy sa ľudia vzdajú svojich záujmov a koníčkov a namiesto toho začnú napodobňovať svojich partnerov. To môže byť na prvý pohľad roztomilé, ale v žiadnom vzťahu by ste sa nemali stratiť.

Je skvelé, ak sa chcete podeliť o koníčky a aktivity svojho partnera, ale nemali by ste úplne opustiť svoje.

Ak milujete šport a vášmu partnerovi pripadajú nudné, nezabudnite stráviť nejaký čas pre seba alebo svojich priateľov basketbalom alebo tenisom. Nemusíte zahrnúť svojho partnera do všetkého, čo robíte.

Nie je nič príťažlivejšie ako človek, ktorý bez ospravedlňovania prijíma svoje vlastné záujmy bez strachu z úsudku.

5. Neidealizácia partnera

Mnoho ľudí si idealizuje svojich priateľov a priateľky bez toho, aby videli ich nedostatky. Nikto nie je dokonalý, vrátane nich a vás.

Namiesto toho sa porozprávajte o tom, čo vás trápi, a ak nemôžete vyriešiť ich problémy, naučte sa ich zvládať tak, aby vám to nespôsobilo žiadny smútok. Váš partner je človek, preto akceptujte a rešpektujte ich chyby, rovnako ako by mali mať tie vaše.

Zdroj: yourtango | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov