Zaujímavosti

Aké je tajomstvo šťastia? Kupujte zážitky, nie materiálne veci

šťastia

videní: 488

Žijeme v materialistickej ére a naučili sme sa milovať a vážiť si veci, ktoré si môžeme kúpiť. Prečo ale tieto veci staviame na piedestál, podľa ktorého posudzujeme, kam sme to v živote dotiahli? To predsa nie je ukazovateľ šťastia! Aké tajomstvo sa teda schováva za šťastím?

Všetci máme občas pocit, že je potrebné sa ukazovať s niečím drahým, kúpiť si peknú obuv, iPhone, luxusné šaty a tak ďalej. Spokojnosť, ktorú nám tieto veci prinesú, však netrvá dlhšie ako mesiac a my nakoniec skončíme túžbou po niečom novom. Navyše, zvýšená dostupnosť a neustále vylepšenia verzií vecí ich robia menej vzrušujúcimi.

 

 

Balón, Čínske Lampióny, Lampáš, Žiariace, Obloha

Na druhej strane vedci ukázali, že skúsenosti a zážitky prinášajú oveľa trvanlivejšie šťastie a vytvárajú väčšie stopy v našich spomienkach. Sú jedinečné a zvyčajne zahŕňajú sociálnu interakciu, takže tiež posilňujú naše väzby s ostatnými ľuďmi.

 

 

Muž, Jumping, Radostná, Šťastný, Atletický, Outdoor

Ak sa obzriete späť, uvedomíte si, že to, čo vydrží a vy si pamätáte ako najlepšie spomienky, pretože vás skutočne potešili, boli časy, keď ste sa zúčastnili nejakej príjemnej činnosti, a nie materiálne veci, ktoré ste si kúpili alebo dostali. To je ukazovateľ šťastia! Preto sa naučme zdieľať skúsenosti, namiesto vecí zabalených v škatuli so stuhou – dajme spomienky ako darček!

V súčasnosti existuje veľmi veľa zážitkových portálov či stránok, ktoré ponúkajú všelijaké dobrodružné zážitky. Ak by ste chceli vedieť tie najpredávanejšie a najrozšírenejšie, patrí medzi ne jazda na nejakom športovom aute, zoskok z lietadla alebo z mostu, či let balónom.

Keďže ale máme na Slovensku krásnu krajinu plnú pohorí a domácich remesiel, stačí vyjsť na najbližší vrchol a dokázať si, že ste niečo viac ako len závislý internetový maniak, ktorí pracuje od rána do večera. Ak by sa Vám ale aj takéto veci zunovali, môžte sa popýtať miestnych včelárov alebo farmárov, či by s vami neboli ochotní stráviť pár hodín pri zvieratách a naučiť Vás čo to o živote bez elektriny.

Či už sami alebo vo dvojici či v partii, využite každú príležitosť na získavanie nových zážitkov. O pár rokov pri vrelom úsmeve môžete na tieto dni spomínať pri pohári vína.

Zdroj: healthyfoodhousetopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov