TOP 10

Horká čokoláda a jej overené prekvapujúce zdravotné výhody

horká čokoláda

videní: 1.3K

4. Horká čokoláda vám môže pomôcť lepšie sa sústrediť

Niektorí hovoria, že konzumácia tmavej čokolády vám môže pomôcť lepšie sa sústrediť. Horká čokoláda obsahuje kofeín, ktorý je základom tohto tvrdenia. Čo je viac? Antioxidanty v kakaovom masle tiež pomáhajú s koncentráciou a poznávaním tým, že zlepšujú krvný obeh vo vašom mozgu.

5. Tmavá čokoláda zlepšuje hladinu cholesterolu

Znižovanie zlého cholesterolu alebo LDL je dobre známou výhodou tmavej čokolády, pretože obsahuje flavonoidy. Vedeli ste však, že môže pomôcť aj pri zvyšovaní hladiny dobrého cholesterolu? To pomáha zlepšiť vaše celkové zdravie a pohodu.

6. Tmavá čokoláda zabraňuje zubnému kazu

Aj keď je známe, že tmavá čokoláda spôsobuje zubný kaz, v skutočnosti znižuje riziko tohto zdravotného problému. Antioxidačné a protizápalové vlastnosti kakaového masla pomáhajú predchádzať zubným kazom tým, že znižujú tvorbu zubného povlaku. Preto možno tmavú čokoládu považovať za súčasť vašej dentálnej hygieny.

7. Tmavá čokoláda môže pomôcť kontrolovať hladinu cukru v krvi

Ako sme už spomenuli, horká čokoláda obsahuje kofeín a antioxidanty, ktoré spolupracujú pri znižovaní inzulínovej rezistencie a príznakov cukrovky typu 2. Štúdie tiež ukazujú, že horká čokoláda môže znížiť hladinu cukru v krvi. Riešením pre vás môže byť tabuľka horkej čokolády každý deň.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov