Zaujímavosti

7 spôsobov ako zabrániť psom kopať pod plotom

kopanie

videní: 965

Vytvorenie zóny na kopanie

Jednou z účinných stratégií, ako odradiť psa od kopania pod plotom, je vytvoriť na dvore vyhradený priestor na kopanie.

Tento prístup zahŕňa vyčlenenie konkrétnej oblasti, kde váš chlpatý priateľ môže voľne kopať. Vyčlenením vymedzeného priestoru na tento účel môžete presmerovať jeho inštinkt kopania mimo citlivých oblastí, ako je napríklad obvod plota.

Atraktívnosť miesta na kopanie zvýšte tým, že doň zakopete hračky, kosti alebo pamlsky. Tieto zakopané poklady vzbudzujú zvedavosť vášho psa a lákajú ho, aby skúmal a kopal na danom mieste. Je dôležité poskytnúť im pozitívne posilnenie, keď kopú vo vymedzenej zóne, čím posilníte myšlienku, že táto oblasť je miestom, kde je kopanie nielen povolené, ale aj odmenené.

Táto technika nielenže zachováva celistvosť vášho plota, ale zároveň usmerňuje prirodzené inštinkty vášho psa na kontrolovanú a príjemnú činnosť. Uistite sa, že toto kopacie miesto je vzdialené od plota, pretože pes by mohol vykopať pomerne veľkú jamu.

Ďalším spôsobom, ako povzbudiť psa, aby kopal v určitej oblasti a nekopal na dvore, je nainštalovať okolo zóny kopania plot.

Vytvorenie fyzickej bariéry, ktorá zabráni psovi dostať sa k plotu

Ak chcete zabrániť tomu, aby váš pes kopal pod plotom, zvážte vytvorenie fyzickej bariéry na dvore.

To znamená, že niekoľko metrov od hlavného plota nainštalujete sekundárny plot alebo bariéru. Táto dodatočná nárazníková zóna predstavuje pre vášho psa ďalšiu výzvu pri jeho snahe dostať sa k skutočnému plotu.

Účel tejto nárazníkovej zóny je dvojaký: zvyšuje vzdialenosť, čím vášmu psovi sťažuje dosiahnutie hlavného plota, a vytvára jasnú hranicu, ktorá signalizuje vášmu psovi hranice jeho priestoru na hranie.

Zavedením tejto bariéry zabezpečíte vizuálny a fyzický odstrašujúci prostriedok, ktorý odrádza od kopania v blízkosti plota, čím pomáhate zachovať bezpečnosť a integritu vášho dvora. Je to účinná stratégia na zabezpečenie plota a udržanie psa v bezpečí na vašom pozemku.

Inštalácia postrekovačov aktivovaných pohybom v blízkosti línie plota

Inteligentným a inovatívnym riešením, ako odradiť psa od kopania pod plotom, je inštalácia postrekovačov aktivovaných pohybom pozdĺž línie plota.

Tieto postrekovače sú vybavené snímačmi pohybu, ktoré detekujú pohyb vášho psa. Keď sa váš chlpatý priateľ priblíži k plotu, snímač spustí postrekovač a uvoľní náhly príval vody.

Tento neočakávaný vodný postrek vystraší vášho psa, čím sa dosiahne okamžitý odstrašujúci účinok. Vytvorí “neviditeľný plot” okolo plota a vyšle psovi jasný signál. Psy vo všeobecnosti nemajú radi, keď ich prekvapí voda, a tento zážitok ich prinúti dvakrát si rozmyslieť, či sa priblížia k plotu, aby hrabali.

Časom si váš pes spojí oblasť plota s týmto prekvapivým pocitom, čo ho nakoniec odradí od kopania na danom mieste. Je to humánny a účinný spôsob, ako zachovať celistvosť plota a zabezpečiť, aby váš domáci miláčik zostal v bezpečí na vašom dvore. Najlepšie je, že to funguje aj na takmer každú mačku.

Zdroj: boredpanda / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov