Zaujímavosti

10 vzrušujúcich ciest, ktoré v tebe zanechajú nezabudnuteľné zážitky

ciest

videní: 4.3K

Letisko Juancho E. Yrausquin na ostrove Saba

Považuje sa za jedno z najnebezpečnejších letísk na svete. Letisko sa nachádza 45 km južne od ostrova Sint Maarten, ktorý je súčasťou krajiny Holandského kráľovstva. S dĺžkou 400 metrov má letisko jednu z najkratších dráh na pristátie (komerčné lety). Jedna malá chyba môže mať na svedomí boj o život.

Tren a las Nubes (Vlak do nebies), Argentína

Železničná trať spájajúca argentínsky severozápad s čilskou hranicou prechádza pohorím Andov. Vlak prechádza cez východnú Salta-Antofagastu a je súčasťou železničnej spoločnosti Belgrano. Nadmorská výška 4220 metrov nad morom tejto železnici zabezpečuje 5. miesto v rebríčku najvyššie položených železníc na svete.

Chennai-Rameshwaram Railways, India

Táto železnica spája Ostrov Rameshwaram s pevninou južnej Indie. 103-ročný most patrí do zoznamu svetového dedičstva UNESCO a meria 2065 metrov. Most má konzoly umiestnené tesne nad morom. Cestujúci majú preto pri prejazde cez most pocit, že vlak “pláva” po mori.

Cesta medzi Kábulom a Jalalabadom

Táto cesta preniká do územia Talibanu a zároveň sa nachádza v strede ničoho. 65. kilometrový úsek cesty prechádza medzi skalnatými horami, kde sa nenachádzajú takmer žiadny obyvatelia. Cesta vyhráva titul “najnebezpečnejšia cesta sveta”. Kombinácia úzkych ciest a neohľaduplných vodičov z Kábulu je naozaj nebezpečná.

Bangladéšska železnica

Veľké davy a strešné jazdy sú bežnou súčasťou vlakov v Bangladéši. Bangladéš je jednou z najhustejšie obývaných krajín na svete, ale železničná sieť nie je až taká rozsiahla. To je dôvod, prečo si musí až tisíce ľudí vybrať tento riskantný spôsob dopravy.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov