TOP 10

Toto sú tie najväčšie kostoly a katedrály na svete


videní: 5.2K

Viete, kde nájdeme najväčšie kostoly a katedrály na svete? Nenechajte si ujsť tento zaujímavý zoznam.

Je ťažké poprieť, že cirkevná architektúra má niekoľko veľmi pôsobivých príkladov, bez ohľadu na náboženskú príslušnosť. Mnoho cirkví upadá do myšlienkového procesu „čím väčšie, tým lepšie“, najmä medzi tými, ktorí sú katolíckeho presvedčenia. Ktoré sú teda najväčšie kostoly a katedrály na svete?

Toto sú tie najväčšie kostoly a katedrály na svete

Bazilika svätého Petra, Vatikán – 15 160 metrov štvorcových

Na prvom mieste je Bazilika svätého Petra vo Vatikáne. Nie je to príliš prekvapujúce, pretože je to najdôležitejší kostol v rímskokatolíckej viere. Pôvodnú katedrálu dal postaviť cisár Konštantín v roku 320 nášho letopočtu. Kupolu, ktorá je vysoká 41 metrov, navrhol Michelangelo a bazilika obsahuje 100 hrobiek vrátane hrobky rímskeho cisára Otta II.

Bazilika Národnej svätyne Panny Márie Aparecida, Aparecida, Brazília – 12 000 metrov štvorcových

Tento kostol je ďalším založeným na počesť Panny Márie. Príbeh hovorí, že skupina rybárov vytiahla dva samostatné kusy sochy Márie. Vzali ho a umiestnili do svätyne. Súčasný kostol bol postavený na mieste, kde stála pôvodná svätyňa. Naraz pojme 45 000 veriacich.

Katedrála v Seville, Sevilla, Španielsko – 11 520 metrov štvorcových

Toto miesto svetového dedičstva UNESCO je tretím najväčším kostolom a najväčšou katedrálou na svete. Bola postavená na pamiatku bohatstva a moci mesta Sevilla a bola postavená na mieste mešity Almohad. Nachádza sa tu aj 45 drevených vyrezávaných výjavov zo života Krista.

Katedrála Saint John The Divine, New York, Spojené štáty americké – 11 200

Toto je najväčšia anglikánska katedrála na svete a je domovom najväčšieho farebného skla v USA a 5. najväčšieho na svete. Hlavné dvere sú vyrobené z bronzu a zdobí ich 48 reliéfnych panelov.

Milánska katedrála, Miláno, Taliansko – 10186 metrov štvorcových

Tento katolícky kostol má 135 veží, z ktorých každá je zakončená sochami významných osobností talianskej histórie, spolu s jednou z Panny Márie vo výške 108,8 metra. Trvalo 5 storočí, kým sa dokončila a môže pojať 40 000 veriacich naraz.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov