Zaujímavosti

Ak uvidíte plot natretý na fialovo, znamená to toto


videní: 2.4K

Videli ste už niekedy natretý plot na fialovo? A viete čo to znamená? To sa dozviete v tomto článku.

Znalosť zákonov o fialovej farbe vám môže pomôcť zostať na správnej ceste pri jazde autom alebo turistike na neznámom mieste. Za všetko môže natretý plot fialovou farbou.

Počas leta veľa ľudí rado cestuje, dovolenkuje a podniká rôzne dobrodružstvá v exteriéri, kým je teplé a príjemné počasie. Ak sa nachádzate na novom alebo neznámom mieste, vždy je dobré správne sa zorientovať vo svojom okolí. Lepšie je byť v bezpečí, ako to neskôr ľutovať, však?

Keď budete nabudúce s priateľmi a rodinou objavovať okolie, dávajte pozor na fialové stĺpiky plota.

plot

Čo znamená fialový plot?

Zákony sa v jednotlivých štátoch líšia, ale vo všeobecnosti platí, že fialový plot znamená zákaz vstupu. Majitelia pozemkov sa síce stále môžu rozhodnúť používať značky “Zákaz vstupu”, ale tieto značky budú pravdepodobne časom ukradnuté, poškodené alebo opotrebované. Rýchly náter fialovou farbou má však trvácnu silu.

Dá sa ľahko použiť aj na rôzne značky na pozemkoch. Okrem fialových plotových stĺpikov môžete vidieť aj fialové stromy! Fialovú farbu dokážu rozoznať aj tí, ktorí sú farboslepí.

Ako použiť fialovú farbu na plot

Mali by ste sa oboznámiť s miestnymi zákonmi vo vašej oblasti, pretože lnie v každom štáte sa používa takéto značenie. Najčastejšie takéto značenie môžete nájsť v USA. Treba si však dať pozor, pretože aj tam je takéto pravidlo zaužívané v každom druhom štáte. Tu je však niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu začať. Fialové pruhy musia byť zvislé a najmenej 2,5 cm široké, 20 cm dlhé, 90 až 150 cm nad zemou a nie viac ako 30 metrov od seba.

Ak používate farbu na plot, bude fungovať akákoľvek farba, ale na stromy použite latexovú farbu alebo farbu v spreji. Uistite sa, že vaša farba je jasne viditeľná a označuje správnu hranicu. A keď budete na túre alebo pri jazde autom na neznámom mieste, nezabudnite zostať v strehu!

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov