Foto

10 skrytých dôvodov, prečo je váš internet pomalý

internet

videní: 1.4K

Stalo sa vám niekedy, že ste sa ocitli uprostred schôdzky v službe Zoom a zúfalo sa snažíte zachovať pokoj, zatiaľ čo sa váš internet plazí rýchlosťou, pri ktorej by sa aj slimák zdal byť rýchly? Verte nám, vieme, akú daň si to môže vybrať na vašej trpezlivosti a produktivite.

Už sme stratili prehľad o tom, koľkokrát nás pomalá rýchlosť internetu nechala pozerať na našu vyrovnávaciu obrazovku a pýtať sa: “Prečo je ten internet taký pomalý?!”

Signál rušia iné zariadenia

Jeden z najčastejších faktorov pomalej rýchlosti internetu? Blízke smerovače Wi-Fi a iné zariadenia pripojené k internetu, ktoré sa uchádzajú o rovnaké pripojenie. Podobne ako rádiá, aj signály Wi-Fi sa pripájajú k rôznym frekvenciám alebo kanálom na streamovanie a sťahovanie obsahu. Keď sa však jeden alebo viacero týchto kanálov snaží využívať príliš veľa zariadení, môžu byť preplnené a spôsobovať spomalenie. “To môže byť naozaj problém v budovách s vysokou hustotou, napríklad v bytových domoch,” alebo pri používaní verejnej siete Wi-Fi.

Váš router je infikovaný malvérom

Ak ste si všimli niektorý z príznakov počítačového vírusu, majte sa na pozore: infikovaný môže byť aj váš router a modem. “Milióny ľudí na celom svete nevedia, že ich počítače alebo internetové zariadenia sú zneužívané škodlivým softvérom,” hovorí Roger Grimes, expert na obranu založenú na údajoch zo spoločnosti KnowBe4. Tieto roboty bežia potichu na pozadí, keď si prezeráte web, špehujú vašu online aktivitu a dokonca používajú vaše zariadenia na útoky na iných ľudí a spoločnosti. Všetky tieto aktivity môžu zaťažiť vašu šírku pásma a spomaliť rýchlosť internetu.

Váš hardvér je zastaraný

Kedy ste naposledy aktualizovali router a modem? Ak ste odpovedali “nikdy”, možno vám chýba rýchlejšia Wi-Fi. Starý alebo zastaraný hardvér – vrátane smerovačov, modemov a prístupových bodov – často nedokáže podporovať najnovšie a najrýchlejšie bezdrôtové siete. “Vo svete internetu sa môže veľa zmeniť a hardvér, aj keď funguje správne, môže zaostávať za dobou.”

Váš Wi-Fi router je na zlom mieste

Verte tomu alebo nie, ale podľa Tylera Coopera, šéfredaktora portálu BroadbandNow, môže taká jednoduchá vec, ako je umiestnenie vášho smerovača, výrazne ovplyvniť silu a stabilitu signálu Wi-Fi a následne aj rýchlosť internetu. Steny, nábytok a dokonca aj podlahy môžu blokovať alebo zhoršovať signál Wi-Fi vo vašej domácnosti. Rýchlosť internetu môže ovplyvniť aj vzdialenosť od smerovača k vášmu zariadeniu, hovorí Cooper.

Váš router neuprednostňuje základné činnosti

Spomeňte si na všetky zariadenia, ktoré sú súčasne pripojené k sieti Wi-Fi, od televízora Roku cez iPhone až po nový zvonček Ring. Tieto zariadenia sú praktické, ale keď ich máte k internetu pripojených príliš veľa, môže to spôsobiť, že sa vám bude preťahovať. Keďže váš router nedokáže rozlišovať medzi položkami s vyššou a nižšou prioritou, všetky tieto zariadenia vám odčerpávajú drahocennú šírku pásma, zatiaľ čo sa snažíte dokončiť pracovnú prezentáciu.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov