Foto

10 skrytých dôvodov, prečo je váš internet pomalý

internet

videní: 1.4K

Váš internet nemá dostatok “koní”

Nabudúce, keď sa vám nebude načítavať Netflix a budete nadávať na počítač – alebo sa pýtať: “Prečo je môj internet taký pomalý?” – pozrite sa na svoje Mbps (megabity za sekundu). Pre pripojenie Wi-Fi funguje podobne ako výkon automobilov – meria množstvo dát, ktoré sa cez sieť prenesie za jednu sekundu. V preklade? Čím nižšia je rýchlosť Mbps, tým pomalšia je vaša schopnosť streamovať, hrať a sťahovať.

Máte otvorených príliš veľa programov na pozadí

Podľa odborníkov na technológie vás všetky otvorené karty v prehliadači nielen stresujú – môžu tiež sabotovať rýchlosť vášho internetu. Programy na pozadí, ako sú otvorené karty a aplikácie, využívajú internet na kontrolu aktualizácií, odosielanie a prijímanie údajov a spotrebúvajú pamäť, čím znižujú dostupnú šírku pásma potrebnú na ostatné online aktivity.

Ste online počas špičky

Podľa Coopera môže pomalý internet bohužiaľ súvisieť aj s faktormi, ktoré nemôžete ovplyvniť, napríklad s preťažením siete v čase špičky. Preplnená sieť môže znížiť rýchlosť internetu na minimum, podobne ako príliš veľa zariadení pristupujúcich k vášmu pripojeniu Wi-Fi v jednom čase. To je obzvlášť bežné, ak pracujete z domu počas tradičného pracovného dňa od 9 do 5. Vtedy sa do sietí Wi-Fi prihlasuje väčšina používateľov.

Potrebujete lepšieho poskytovateľa

Ďalším zákerným vinníkom, ktorý ovplyvňuje rýchlosť a spoľahlivosť Wi-Fi, je typ poskytovateľa internetových služieb (ISP), ktorého používate. Či už ide o káblové, optické, satelitné alebo DSL pripojenie, nie všetky internetové služby sú rovnaké . Všetko závisí od miesta, kde žijete. Rôzni poskytovatelia internetu ponúkajú v rôznych regiónoch rýchlejšie a spoľahlivejšie služby Wi-Fi, takže sa môže stať, že máte plán s menej ako optimálnym poskytovateľom pre vašu oblasť.

Váš modem potrebuje reset

Keď všetko ostatné zlyhá, klasickou a spoľahlivou metódou je vypnutie a opätovné zapnutie. Routerom a modemom môže po určitom čase dôjsť pamäť, čo brzdí systém a spôsobuje jeho oneskorenie. Malé obnovenie pamäte z času na čas umožní modemu nájsť lepšie kanály s menšou prevádzkou. Tým sa zvýši rýchlosť výkonu vášho internetu.

Zdroj: rd / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov