Zaujímavosti

Ženy sú pri vyberaní partnera ovplyvňované ich otcami


videní: 943

Psychologička Linda Nielsen vysvetľuje, prečo sú ženy pri vyberaní partnera ovplyvňované ich otcami.

Vzťah medzi každým otcom a dcérou je jedinečný. Dobré alebo zlé, odkaz tam bude vždy. To, čo upútava pozornosť psychológov, je to, ako všetci otcovia, prítomní aj neprítomní, majú vplyv na výchovu svojich dcér. Rodičovstvo zahŕňa správanie, mechanizmy a myšlienky, ktoré sa u detí nevedome rozvíjajú, keď sa stanú dospelými. A nakoniec majú vplyv na zložité rozhodovanie o výbere partnera, keďže ženy sú v tomto ovplyvňované vlastnými otcami.

Rodičia stanovujú spôsoby správania

Psychologička Linda Nielsen vo svojej knihe Between Fathers and Daughters: Enriching and Rebuilding Your Adult Relationship zdieľa hodnotu prítomnosti otca v živote dieťaťa. Nielsen sa pokúša ukázať, ako rodičia ovplyvňujú rozhodnutia svojich dcér vo veciach, ako je jej kariéra, osobný vkus a akademický výkon.

Osobitne zdôrazňuje, ako môže prítomnosť alebo neprítomnosť otca podmieniť rozhodnutia, ktoré jeho dcéra v budúcnosti urobí o svojich romantických vzťahoch.

Súčasní otcovia znamenajú sebavedomejšie dcéry

Nielsen vysvetľuje, že otec, ktorý je prítomný a podporuje nežný a bezpečný vzťah so svojou dcérou, ju ovplyvňuje, aby si hľadala intímneho a verného partnera. Jednou z najčastejších čŕt u žien milujúcich rodičov je rozhodnosť pri rozhodovaní. A s tým prichádza aj sebavedomie. Nemáte strach z vyjadrenia názorov alebo odmietnutia zlých kandidátov.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov