TOP 10

Toto sú najnebezpečnejšie atrakcie na svete

atrakcie

videní: 1.1K

Ak obľubuješ zábavné parky a adrenalínové atrakcie, tak si na správnom mieste. Prinášame ti najnebezpečnejšie atrakcie na svete.

Tieto najnebezpečnejšie atrakcie ti dajú poriadne zabrať! Z niektorých sa ti určite zatočí hlava. Ich návštevu by si si mal vopred poriadne premyslieť. V strede atrakcie totiž nedokážeš vystúpiť. Na niektoré z nich by sme sa neodvážili ani my.

Ľudský katapult, Veľká Británia

Táto atrakcia vyhadzuje ľudí do vzdialenosti až 22 metrov. Je to najväčší ľudský katapult na svete. Nachádza sa v Middlemoor Water Park v Anglicku a milovníkov lietania neodrádza ani vysoká cena vstupenky – približne 50 eur. Návštevníkov rovnako neodrádzajú ani odreniny alebo zlomeniny končatín, ktoré pri pádoch a odrazeniach môže spôsobiť katapult. Jeden mladý muž dokonca utrpel veľmi ťažké zranenia a na ich následky zomrel.

Alpská bobová dráha

Takáto atrakcia sa nachádza v mnohých krajinách a výnimkou nie je ani Slovensko. Oveľa nebezpečnejšia je však v Alpách alebo v americkom Colorade, kde sú skutočne vertikálne svahy a ostré zákruty, na ktorých došlo k mnohým zraneniam. V Číne museli dokonca na jednej strane pripevniť sieť, pretože hrozilo nebezpečenstvo pádu priamo do hlbokej doliny.

Sky Coaster, Florida

Najvyššia takáto atrakcia s najdlhšou dráhou sa nachádza na Floride a pozitívne na nej je, že ju nemusíš absolvovať sám. Je určená pre dvoch alebo troch ľudí, ktorí sú vyvezení na vysokú vežu, odkiaľ sú spustení veľkou rýchlosťou späť dolu. Návštevník si tak užije pocit voľného pádu a zároveň si trocha zalieta.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov