Zaujímavosti

Rímska ríša sa stala novým šialeným trendom internetu

rímska ríša

videní: 1.0K

Rímska ríša v posledných dňoch zažíva obrovský boom na internete a hlavne na sociálnej sieti TikTok.

Prečo sa vlastne Rímska ríša stala tak obľúbenou? Staroveký Rím žije v mysliach ľudí podľa vírusového trendu TikTok. Ak ste v poslednej dobe videli nadmerné množstvo odkazov na Rímsku ríšu, nie je to preto, že streamovacia služba nahrádza oceneného Gladiátora Russella Crowea novou show. Je to vlastne dosť veselý a bizarný trend na TikToku, kde sa používatelia pýtajú mužov vo svojom živote, ako často premýšľajú o Rímskej ríši.

Miliardy (presne 1,2 miliardy) ľudí si zatiaľ na TikToku pozreli značku #romanempire. Tento trend je založený na teórii, že muži veľa premýšľajú o Rímskej ríši – niekedy aj viackrát za deň. Na zverejnených videách sú väčšinou ženy, ktoré sa pýtajú svojich mužských partnerov, ako často myslia na dominantné impérium, po ktorých nasledujú hysterické výsledky. Ako sa ukazuje, mnohí muži o tom premýšľajú celkom nadšene, aj keď myšlienky ostanú nevyslovené. Čo podľa reakcie dosť šokovalo polovicu populácie.

Rímska ríša a posadnutosť?

Napriek tomu, že Rimania sú zodpovední za spôsob, akým meriame čas, počítame kalendárny rok a riadime svoj ľud, tento trend stále vyvoláva otázku: Prečo ľudia neustále myslia na Rímsku ríšu? Zdá sa, že odpoveď je len taká – Rimania sú zodpovední za tak veľa a Rímska ríša je tak obľúbená.

„Prečo by som nemyslel na Rímsku ríšu,“ spýtal sa manžel jednej používateľky. Manželia, priatelia, bratia a ďalší muži na TikToku dôrazne poukazovali na architektonické pokroky Rimanov, akvadukty, tečúcu vodu, gladiátorov a úplnú rozľahlosť. A ešte je tu Julius Caesar.

„Rímska ríša je, či už priamo alebo nepriamo, zodpovedná za veľa toho, čo dnes vo svete máme.Ako také mi to príde na myseľ aspoň niekoľkokrát do mesiaca.” Ďalší používateľ Redditu hovorí, že kedykoľvek premýšľa o histórii alebo politike, prichádza Rím. A vzhľadom na to, ako sa služba Ježiša Krista tiež zhoduje s časovou osou rímskej vlády, to podnieti k zamysleniu každého, kto v nedeľu chodí do kostola. „Zabili Ježiša,“ píše používateľ Redditu C__Wayne__G.

@ambarrail This trend is incredible. Some of the best ones #romanempire #romanempirecompilation ♬ original sound – ambarrai

Ďalšie vysvetlenie: moc. Nedávny článok Washington Post poukazuje na to, že zobrazenie Rímskej ríše v histórii je tak spojené s mocou a mužnosťou – myslite na gladiátorov a rímsku légiu – že nie je prekvapením, že v hlavách mnohých žije ďalej.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov