TOP 10

Tieto časti tela o tebe prezradia viac, ako si myslíš!

časti tela

videní: 1.0K

Aj keď stavba tvojho tela je založená skôr na DNA (genetike), stále existujú časti tela, ktoré môžu povedať veľa tvojej osobnosti. Niektoré štúdie naznačujú, že genetika môže sčasti určiť tvoju budúcnosť a spôsob, akým vnímaš svet prostredníctvom génov.

Tu je  8 vedeckých štúdií, ktoré skúmajú jednotlivé časti tela, ktoré vyjadrujú zaujímavé veci o tvojej osobnosti. Niektorí ľudia hovoria, že vzhľad môže byť klamlivý, ale ak poznáš fakty, potom zistíš, že vzhľad môže odhaliť naozaj veľa.

1. Tvar nosa

časti tela

Každý nos je špecifický. Avšak, podľa štúdie vykonanej v časopise Journal of Craniofacial Surgery v roku 2013, tkanivo, ktoré spája kosti a vytvára nos môže prezradiť množstvo vecí o osobnosti človeka. Výskumníci študovali takmer 1700 snímok ľudských nosov a kategorizovali ich všetky v 14 typoch. Analyzovali tvary nosa a zverejnili svoje zistenia.

  • Ľudia s dlhými nosmi sú vo svojom profesionálnom živote veľmi ambiciózni a pracovití. Majú tendenciu byť perfekcionistami a zvyčajne dávajú svoj profesionálny život na prvé miesto.
  • Ľudia s kratšími nosmi sú veľmi citliví a lojálni. Oceňujú pocity viac ako čokoľvek iné a radšej by boli šťastní v rodine, než aby mali úspešnú kariéru.
  • Ľudia so špicatým nosom môžu robiť skvelých finančných poradcov, pretože majú sklon zaradiť svoje peniaze veľmi múdro.
  • Veľké nozdry znamenajú, že človek rád utráca peniaze a malé nosné dierky vykazujú silný záväzok k osobným vzťahom a rodinám.

2. Tvar tváre

časti tela

Ľudská tvár má veľmi zložitú štruktúru, ktorá dokáže prezradiť veľa o sociálnych a osobných stránkach jednotlivca. Cesare Lombroso, zakladateľ zločineckej antropológie, tvrdil, že každý typ zločinu môže byť určený tvárovou štruktúrou osoby, ktorá ho spáchala. Štúdia uverejnená v roku 2009 v Plose One Journal si vyžiadala 160 účastníkov a vyhodnotili ich IQ.

Zistilo sa, že ľudia s dlhými tvárami sú vysoko inteligentní jedinci, zatiaľ čo ľudia s úzkou tvárou mali vyšší emocionálny kvocient. Štúdia tiež zistila, že ľudia so širokými tvárami sú pravdepodobne predpojatí, bez emócií a veľmi úspešní.

3. Farba očí

časti tela

“Oči sú oknom do duše.” Tento Shakespearov výrok už vedci dokážu podložiť faktami. Štúdia sa uskutočnila na univerzite v Orebro vo Švédsku. Vedci skúmali oči a vlastnosti 428 osôb, aby zistili, či oči odrážajú charakter.

Vedci tvrdia, že osobnosť i štruktúra oka sú spojené s čelným lalokom mozgu, ktorý je zodpovedný za formovanie našej osobnosti.

  • Ľudia s veľkými hnedými očami sú prirodzení lídri a vysoko inteligentní jedinci. Ľudia s extrémne tmavohnedými očami sú tajomní introverti.
  • Osoby so svetlomodrými očami majú veľa vnútornej sily a majú tendenciu byť veľmi konkurencieschopní, zatiaľ čo ľudia s tmavšími modrými očkami majú vysokú fyzickú silu a sú veľmi citliví.

4. Tvar oka

časti tela

Už tisíce rokov experti na čítanie tváre verili, že tvar tvojich očí môže presne zobrazovať skryté vlastnosti charakteru v dôsledku kostnej štruktúry lebky.

  • Ľudia so širokými očami majú tendenciu byť vo svojom osobnom živote výraznejší a emotívnejší. Sú veľmi orientovaní na detaily a chcú byť všeobecne opatrní.
  • Jednotlivci s veľkými očami majú tendenciu byť otvorení, inteligentní a priateľskí.
  • Keď sú tvoje oči malé a široké, znamená to, že sú introvertnými perfekcionistami.
  • Ľudia s hlbokými očami bývajú tajomní, pozorní a intenzívni.
  • Oči v tvare mandle vyjadrujú vášeň a romantiku.
1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov