TOP 10

10 svetoznámych osobností, ktoré mali tie najpodivnejšie zlozvyky

zlozvyky

videní: 2.2K

8. Honoré De Balzac a jeho láska ku káve

zlozvyky_osobnosti_14

“Ak by nebola káva, nemohol by som písať, a to znamená, že by som nemohol žiť,” povedal raz renomovaný francúzsky spisovateľ Balzac. A myslel to smrteľne vážne, pretože denne vypil až 50 šálok kávy.

9. Michelangelo a jeho hygiena

zlozvyky_osobnosti_13

Sixtínska kaplnka vo Vatikáne by bez Michelangela nevyzerala ani zďaleka tak, ako ju poznáme dnes. No jej autor bol v skutočnosti trochu iný, ako by sa mohlo zdať. Napríklad nosil jedno oblečenie niekoľko dní vkuse (dokonca v ňom aj spal), bránil sa sprchovaniu a hygienu považoval za zdravotné riziko. Možno to malo nejaký zmysel, pretože napriek tomu sa dožil naozaj úctyhodného veku 89 rokov.

10. Albert Camus a Zoo

zlozvyky_osobnosti_12

Významný zástupca francúzskeho glamouru 20. Storočia, Albert Camus, bolo viac než len elegantný intelektuál, ktorý miloval fajčenie natoľko, že svoju mačku pomenoval Cigareta. Bol spisovateľom, ktorý získal Nobelovu cenu, filozofom, politickým aktivistom, novinárom, vášnivým milovníkom futbalu a ešte väčším fanúšikom zvierat. Počas svojej návštevy New Yorku si prezrel tamojšiu zoo nie raz, nie dvakrát, ale dvadsaťkrát.

Zdroj: BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov