TOP 10

10 svetoznámych osobností, ktoré mali tie najpodivnejšie zlozvyky

zlozvyky

videní: 2.2K

4. Salvador Dali a jeho žena

zlozvyky_osobnosti_18

Pri pojme surrealizmus zrejme väčšine z nás zíde na um Dali so svojimi nezabudnuteľnými fúzmi. Jeho život bol rovnako excentrický ako jeho obrazy. A rovnaký bol aj jeho vzťah s manželkou. Keď sa oženil so svojou životnou múzou a láskou, správal sa k nej ako k bohyni. Kúpil jej hrad a mohol ju navštíviť len v prípade, že od nej dostal písomnú pozvánku.

5. Lev Nikolajevič Tolstoj a jeho topánky

zlozvyky_osobnosti_17

Synonymum ruskej literatúry, Lev Nikolajevič Tolstoj,  nielenže písal historicky presné knihy, ale sám sa stal historicky významnou osobou ešte počas svojho života. Napriek tomu, že pochádzal z najvyšších vrstiev spoločnosti, nakoniec začal spochybňovať morálku spoločnosti, v ktorej žil, a vydal sa vlastnou cestou. Stal sa vegetariánom a nosil výhradne topánky, ktoré si vyrobil sám.

6. Edvard Grieg a jeho žaba

zlozvyky_osobnosti_16

Nórsky skladateľ Edvard Grieg zložil také skladby ako “In The Hall Of The Mountain King” alebo “Morning”. Hoci ti možno názvy nič nehovoria, určite si ich už počul. Jeden musí mať obrovské šťastie, aby sa narodil s takým talentom… Alebo stačí, ak bude so sebou nosiť svoju šťastnú figurínu žaby. Nosil ju vo vrecku kabáta vždy, keď pracoval, dirigoval alebo vystupoval.

7. Erik Satie a jeho výstrednosti

zlozvyky_osobnosti_15

Významný francúzsky skladateľ Erik Satie bol jednoducho divný. Dalo by sa povedať, že až nepochopiteľne bizarný. Začnime jeho stravovacími návykmi: jedol len jedlo, ktoré bolo biele, ako sú napríkald vajcia, cukor, soľ, kokosové orechy, ryžu a podobne. Každý deň vstal presne o 7:18, obedoval striktne o 12:11, večeral o 19:16 a spať chodil o 22:37. Okrem toho bol chorobne posadnutý zbieraním dáždnikov (mal ich viac ako 100) a založil si vlastné náboženstvo.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov