Tipy a triky

Neznášate pranie oblečenia? Tieto triky zmenia túto rutinu

pranie oblečenia

videní: 513

Neznášate pranie oblečenia? Popravde, existuje zrejme málo ľudí, ktorí by mali radi rutinné práce. Tieto triky však zmenia túto rutinu.

Možno sa pýtate, čo môže byť také ťažké na praní oblečenia v práčke? Každú chvíľu sa však stretávame s problémami, ako sú napríklad stále špinavé košele alebo diery na našich obľúbených tričkách. Taktiež práčka má tendenciu sa z neznámych dôvodov pokaziť. Ak teda chcete ušetriť trochu času a peňazí, ako aj predĺžiť životnosť svojho oblečenia, nezabudnite na tieto užitočné rady.

Tieto triky zmenia váš pohľad na pranie oblečenia

Využívajte výhody mikrovlákna

Žmolky sú sivé “chuchvalce”, ktoré sú viditeľné najmä na tmavom oblečení. Dôvodom, prečo sa objavujú, sú malé vlákna, ktoré sa oddeľujú od jedného odevu a usadzujú sa na povrchu iného.

Malá handrička z mikrovlákna vám pomôže zbaviť sa žmolkov. Pridajte ju do práčky a začnite prať. Počas sušenia sa žmolky prilepia na handričku. Pranie oblečenia tak bude oveľa jednoduchšie!

Skontrolujte stav bubna

Výsledkom nesprávne fungujúcej práčky môžu byť diery v oblečení. Nylonová pančucha alebo ponožka vám pomôže zistiť, či je vinníkom práčka.

Prejdite ňou po vnútornej strane prázdneho bubna. Ak sa pančucha neroztrhne, práčka nerobí diery a netrhá oblečenie. Ak je roztrhnutá, mali by ste porozmýšľať nad nápravou situácie.

Do práčky vložte špongiu

Ľudia, ktorí majú mačku alebo psa, dobre vedia, že chlpy ich domácich miláčikov zostávajú na oblečení aj po vypraní. Tento problém sa však dá minimalizovať. Stačí, ak do bubna spolu s bielizňou vložíte čistú hubku na umývanie riadu – zvieracie chlpy sa na ňu prilepia.

Predtým, ako dáte topánky do práčky, vložte ich do vrecka na bielizeň

Mnohí ľudia perú tenisky v práčke, čo je v poriadku. Najlepšie je však prať ich v špeciálnom vrecku na pranie. Mimochodom, topánky môžete prať s bielizňou rovnakej farby a štruktúry, napríklad s hrubými uterákmi alebo džínsami.

Do práčky pridajte ústnu vodu

Na vyčistenie práčky od baktérií a zárodkov môžete použiť jednoduchý a cenovo dostupný prostriedok – ústnu vodu. Tento výrobok, ktorý je určený na osvieženie nášho dychu, dokáže ľahko odstrániť nepríjemné pachy z bubna práčky. Stačí naliať ústnu vodu do prázdneho bubna a spustiť jeden prací cyklus.

 

 

Vyčistite zásuvku na prací prostriedok

Ak chcete zásuvku vyčistiť od nečistôt a baktérií, musíte do nej dať 2 šálky bieleho octu a približne 20 kvapiek esenciálneho oleja a potom spustiť prací cyklus. Môžete použiť aj esenciálny olej z čajovníka, ktorý má protiplesňové vlastnosti.

Zdroj: brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov