Tipy a triky

Máte rešpekt k samým sebe? Tieto veci nikdy nerobte


videní: 951

5. Potvrdzovanie nie je až také dôležité

Každý človek, ktorý si váži sám seba, sa dokáže validovať. Ľudia, ktorí hľadajú alebo sa naháňajú za potvrdením od iných, nie sú v kontakte so svojím vnútrom. Máme na mysli to, že si nevážia svoj vlastný intelekt natoľko, aby urobili jediné rozhodnutie bez ozvučenia.

Spoliehajú sa napríklad na to, že iní potvrdia, čo si obliekajú, ako vyzerajú alebo kde pracujú. Áno, podpora je výborná, a dokonca pýtať si radu je zdravé. Ale ak máte pocit, že všetci ostatní musia neustále potvrdzovať to, čo robíte, potom máte problém. Nájdite sebe rešpekt a sebaúctu a zmeňte to.

6. Nezhadzujte ostatných

Rovnako ako keď robia chyby, aj ľudia, ktorí si vážia sami seba, chápu, že aj ostatní môžu robiť chyby. Nebagatelizujú svojich priateľov alebo známych za to, že robia zlé veci. Skôr im ponúknu konštruktívnu kritiku alebo im pomôžu vyriešiť problém.

Ľuďom, ktorí si vážia sami seba a ktorí majú rešpekt taktiež chybujú. Chápu to a nepovažujú ostatných za menejcenných.

7. Taktiež vyhľadávate rešpekt

Ak sa vrátime k vyššie uvedeným informáciám o vysokých štandardoch, vidíte, že ľudia, ktorí si vážia sami seba, by sa neuspokojili s menej, ako si zaslúžia.

Ak cítia, že niečo alebo niekto pre nich nie je vhodný, prijmú pravdu. Budú láskaví, ale nebudú sa zabávať v nezdravej spoločnosti. Toxické správanie môže byť nákazlivé. A dúfajme, že vaše normy pomôžu presne určiť, čo je pre vás najlepšie.

8. Neodmietajte myšlienky a nápady druhých

Niekto, kto si málo váži sám seba, bude v skutočnosti náchylnejší k odmietaniu myšlienok iných ľudí. Tento nedostatok sebaúcty sa totiž prejaví v namyslenom správaní. Keďže tieto typy osôb sú neisté, nedokážu akceptovať, že niekto iný má dobrý nápad.

Ľudia, ktorí si vážia sami seba, dokážu oceniť nápady iných a chápu, že každý môže prispieť spoločnosti.

Prechovávate k sebe rešpekt a vážite si samých seba?

Život je proces učenia sa. Ak máte zdravú sebaúctu, potom by bolo rozumné obklopiť sa podobne zmýšľajúcimi ľuďmi. Áno, je v poriadku pomáhať druhým, ktorí v tejto oblasti zápasia, ale je tiež dôležité strážiť sa. Pretože ak sa nedokážete postarať o seba, nebudete vedieť  ponúknuť primeranú pomoc iným. Jednoducho buďte láskavým človekom a dodržiavajte hranice.

Zdroj: learning-mind | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov