TOP 10

Odtlačky prstov: Unikátne fakty, o ktorých si zrejme nevedel

odtlačky

videní: 5.9K

4. Neslúžia len na identifikáciu

Prečo nám ale príroda nadelila odtlačky prstov? Nuž, je to spôsob, akým naše prsty dokážu uchopiť predmety. Malé hrebene pokožky pomáhajú držať všetko, čo chytíme. Ak by naše prsty boli dokonale hladké, zrejme by sme mali omnoho väčšie problémy. 🙂 Niektorí vedci navyše tvrdia, že odtlačky napomáhajú k citlivosti prstov.

fine motoring

5. Rozvíjajú sa v rannom veku

Predpokladá sa, že prostredie maternice ma priamy vplyv na vývoj odtlačkov prstov. Pravdou je, že aj jednovaječné dvojčatá, ktoré sú identické, majú rozličné odtlačky prstov. Je to jeden z dôvodov, kvôli ktorým ani identické dvojčatá nie sú identické. 🙂

6. Na niektorých materiáloch sa nezachytávajú odtlačky prstov

Ako presne zanechávame odtlačky? Naša koža vylučuje oleje a soli, ktoré zanechávajú stopy práve v podobe odtlačkov. Keďže sú odtlačky prstov na báze oleja, nie každý materiál ich dokáže zachovať.

sherlock-holmes

7. Môžete to hodiť aj na Koalu 🙂

Koala má na svojich prstoch výbežky, ktoré pripomínajú ľudské odtlačky prstov. Niekedy sa povrávalo, že koala môže spáchať zločin, z ktorého môže byť obviňovaný človek. Avšak existuje jeden fakt o koalách, ktorý je často prehliadaný. Koala má dva palce na každej ruke, čo znamená, že by zanechala štyri rôzne otlačky palcov.

koala_fingerprint

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov