Kvízy

Tieto hádanky dokonale otestujú vašu logiku. Dokážete ich vyriešiť?

hádanky

videní: 4.5K

Hádanky. Ľudia sa delia na dve skupiny: buď ich zbožňujú, alebo im nevedia prísť na chuť. Do ktorej skupiny patríš ty? A k do tej prvej, tak sa pohodlne posaď, pretože sa chystáme potešiť tvoju detektívnu myseľ. Ponúkame ti 5 hádaniek, ktoré skutočne otestujú, ako ti to páli. 

Tieto hádanky dokonale otestujú vašu logiku

1. Ľadový čaj

pexels-photo-109275

Dve dámy sú na spoločnej večeri. Obe si ako drink objednali ľadový čaj. Jedna z nich pila čaj veľmi rýchlo, zatiaľ čo druhá pomaly. Kým vypila 1 ľadový čaj, jej kamarátka stihla vypiť 5. Stala sa však tragédia a pomalšia z dám zomrela, kým druhá prežila. Nakoniec sa ukázalo, že všetky ľadové čaje obsahovali jed. Ako je možné, že žena, ktorá ich vypila 5, prežila?

2. Vražda v škole

pexels-photo-373488

Na istej škole v malom mestečku na severovýchode krajiny sa stalo obrovské nešťastie. Počas prvého dňa školského roka bola nájdená mladá študentka mŕtva v jednej z triedy. Obhliadajúci lekár skonštatoval, že k úmrtiu došlo v ten deň. Polícia prípad vyšetruje ako vraždu a identivikovala 4 potenciálnych páchateľov, no každý z nich tvrdí, že mal perfektné alibi.

Riaditeľka školy tvrdila, že počas celého dňa nevyšla zo svojej kancelárie. Jeho sekretárka podľa jej slov celý deň vybavovala poštu. Učiteľka matematiky tvrdila, že svojim študentom práve odovzdávala výsledky polročných testov. Upratovačka umývala záchody na prvom poschodí.

Kto z nich klame? 

3. Vražda známeho chemika

pexels-photo-248152

V istom americkom meste bol jedno pondelkové ráno nájdený zavraždený známy chemik v jeho kuchyni. Polícia zúžila výber podozrivých na týchto šesť ľudí: Felice, Maxwell, Archibald, Xavier, Jordan a Nicolas. Vyšetrovatelia vedeli, že vrahovia boli dvaja, no nikto z podozrivých nemá nepriestrelné alibi a nikto sa k zločinu nepriznal. Vrahovia podali chemikovi jedovaté sérum, ktoré ho zabilo do piatich minút. Ide o dokonalý zločin. Takmer. Obeť z posledných síl napísala na lístok záhadný kód: “26-3-58/28-27-57-16”.

Kto je vrah?

4. Zavraždený riaditeľ

knife-316655_1280

Riaditeľ istej newyorskej úspešnej investičnej firmy bol zavražedený vo svojej kancelárii v piatok v neskorých hodinách. Polícia, ktorá prípad prešetruje, zúžila výber podozrivých na týchto 6 podriadených zavraždeného muža: Edison, Maxis, Jason, Janna, Sofia a Patrick. Muž bol zavraždený viacerými bodnými ranami. Detektív pri bližšom preskúmaní našiel na kalendári, ktorý ležal na stole, napísané krvou písmená: 6-4-9-10-11.

Kto je vrah? 

5. Hotelová izba

pexels-photo-271639

Posledná hádanka, v tejto, našťastie, nikto nepríde o život. Istá žena ležala vo svojej hotelovej izbe, keď zrazu začula niekoho klopať  na dvere. Otvorila dvere, pred ktorými stál muž, ktorého nikdy predtým nevidela. Povedal: “Prepáčte, moja chyba, myslel som si, že to je moja izba.” Potom sa otočil a smeroval k výťahu. Žena sa vrátila do svojej izby a okamžite zavolala na recepciu, aby alarmovala ochranku hotela. Tá muža zadržala až do príchodu polície.

Odkiaľ mala žena podozrenie?

* Všetky príbehy sú fiktívne. 🙂

Správne RIEŠENIA nájdeš na ďalšej strane

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov