TOP 10

10 ľudí, ktorí predstierali svoju vlastnú smrť

smrť

videní: 1.3K

Marcus Schrenker

Marcus bol finančný manažér a mal na krku niekoľko trestných oznámení. Dňa 11. januára 2009 vzlietol so svojím lietadlom z Indiany a namieril si to na Floridu. Lietadlo prepol na autopilota, aby tak mohol pomocou padáku vyskočiť z lietadla. Svoju smrť tak predstieral pádom lietadla. Pristál tak v Alabame, kde pomocou nič netušiacej miestnej polície utiekol preč. Zostal v kempe Quincy, kde ho našiel majiteľ a kvôli podozreniu ho nahlásil miestnej polícii. Policajti ho tu chytili 13. januára 2009.

Alison Matera

Alison sa pripojila ku komunite ľudí, ktorí pravidelne navštevovali kostol. Nevedela, ako im má povedať, že v tejto činnosti už nechce ďalej pokračovať. Rozhodla sa tak predstierať, že má rakovinu. Zbor informovala o svojej chorobe a do kostola neprišla počas celého roka. Sem tam im povedala, ako prebieha jej liečba. Dňa 18. januára 2007 bola pripravená urobiť posledný krok. Zavolala pastorovi, predstierala že je zdravotná sestra a informovala ho o svojej smrti. Príbehu každý uveril, dokonca sa zorganizoval pohreb, na ktorom sa zúčastnila – predstierala, že je svoja sestra. Práve vďaka tomu ju odhalili.

William Grothe

William mal uzatvorenú životnú poistku v hodnote 1 000 000 dolárov. Ak chcel tieto peniaze získať, musel predstierať svoju smrť. Pomáhala mu v tom jeho manželka. Dňa 19. novembra 2008 Williamova manželka nahlásila polícii, že je nezvestný. Keď polícia vykonala domovú prehliadku, našli pozdĺž rieky jeho peňaženku a bundu. William sa poistil ešte tým, že na políciu zavolal a predstieral, že je svoj vrah. Polícia si hlas z tejto nahrávky porovnala s domácimi nahrávkami Williama a zistila zhodu. Odhalili ho a neskôr našli v Missoula Montana. William nebol odsúdený, ale musel uhradiť pokutu vo výške 13 000 dolárov. To boli zároveň aj náklady na jeho hľadanie.

Gandaruban Subramaniam

Subramaniam začal podnikať s prenájmom áut v Singapure. V roku 1987 však prišla pre jeho podnikanie kríza a mal obrovské dlhy. Zo Singapuru utiekol na Srí Lanku, kde vypracoval plán svojej „smrti“. Subramaniam filmoval svoju smrť tým, že zomrel počas prestrelky v občianskej vojne. Zároveň sa mu podarilo získať aj úmrtný list a takmer 250 000 dolárov z poistky. Zhotovil si falošný pas a znova sa oženil za svoju vlastnú ženu. Pomocou tohto falošného pasu navštívil niekoľkokrát Singapur. Polícia ho zatkla práve vďaka falošnému pasu a v roku 2007 ho odsúdili na 3 roky väzenia.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov