Luxusný život

Ako si kráľ Karol III. uctí kráľovnú Alžbetu pri príležitosti prvého výročia jej smrti

kráľ Karol

videní: 821

Budú Briti oslavovať Alžbetine výročie smrti?

Smrť kráľovnej vyvolala v Spojenom kráľovstve obrovský smútok, štvrť milióna ľudí stálo v rade až 24 hodín, aby videli jej rakvu, keď štyri dni ležala vo Westminster Hall v Londýne, a ďalšie milióny ľudí cestovali do britskej metropoly zo všetkých kútov krajiny (a sveta), aby si zblízka pozreli pohrebný sprievod a položili kvety pred Buckinghamský palác, Windsorský zámok a ďalšie kráľovské sídla.

Prvé výročie kráľovninej smrti bude na druhej strane oveľa pokojnejšou záležitosťou. “Celý národ sa pozastaví, zamyslí a pripomenie si skutočne úžasnú vládu, ale nebude to formálne. Neplánujú sa žiadne verejné podujatia,” hovorí Fitzwilliams.

Je však možné, že do Windsoru, kde je Alžbeta pochovaná, sa vyberie ešte viac ľudí ako zvyčajne.

Ako si Alžbeta pripomenula výročie smrti svojho otca?

Britskej monarchii s jej dlhou a bohatou históriou nie sú kráľovské úmrtia cudzie. Samotná zosnulá kráľovná strávila čas smútkom za predchádzajúcim monarchom, svojím otcom, kráľom Jurajom VI., ktorý zomrel, keď mala len 25 rokov. Každé výročie jeho smrti trávila na panstve Sandringham v Norfolku na východe Anglicka. Ak sledujete život britskej kráľovskej rodiny, Sandringham vám možno niečo hovorí – je to aj miesto, kde rodina tradične trávi Vianoce.

“Otec kráľovnej Alžbety zomrel v Sandringhame, takže je logické, že si ho chcela pripomenúť práve tam,” vysvetľuje Richard Fitzwilliams. “Každoročne tam zostávala až do konca výročia a trávila tento deň v súkromí, ďaleko od očí verejnosti.”

Charles a Camilla sa teraz chystajú nasledovať jej príklad a pripomenúť si výročie Alžbetinej smrti na Balmorale.

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov