Luxusný život

Ako si kráľ Karol III. uctí kráľovnú Alžbetu pri príležitosti prvého výročia jej smrti

kráľ Karol

videní: 789

Takto si kráľovská rodina a kráľ Karol III. pripomenie nadchádzajúce výročie úmrtia kráľovnej Alžbety II.

Od smrti kráľovnej Alžbety II. uplynul takmer rok a za ten čas sa veľa vecí zmenilo. Ale jedna vec zostala rovnaká. Fascinácia verejnosti kráľovskou rodinou.

Najdlhšie vládnuca britská panovníčka zomrela 8. septembra 2022 na zámku Balmoral v Škótsku, len niečo vyše roka po smrti svojho milovaného manžela, princa Philipa. A hoci bolo pozoruhodné, že sa dožila 96 rokov, verejnosť nezaujal len jej dlhý život. Ako vždy, aj teraz ich fascinovalo všetko, čo sa týkalo kráľovskej rodiny. Príkladom je napr.: Alžbetin pohreb sa stal celosvetovou televíznou udalosťou, ktorú sledovali milióny ľudí, rovnako ako deň, keď sa jej syn Charles stal kráľom.

Nie je teda prekvapujúce, že široká verejnosť je zvedavá, ako si rodina uctí jej smrť o rok neskôr. Blížiace sa výročie vyvoláva viac než len niekoľko otázok, vrátane tej, čo urobí kráľ Karol III. a zvyšok kráľovskej rodiny na počesť Alžbety. Budú to verejné alebo bohoslužba v kostole? Alebo budú smútiť v súkromí? A čo princ Harry a Meghan Markle? Prečítajte si, čo môžete očakávať pri príležitosti prvého výročia úmrtia zosnulej panovníčky.

Aké sú plány kráľovskej rodiny na toto výročie? A aké plány má kráľ Karol III?

Karol sa neobjaví na verejnosti a pri príležitosti prvého výročia smrti kráľovnej sa nebude konať žiadne rodinné stretnutie, potvrdil hovorca kráľovskej rodiny. Namiesto toho britský monarcha a jeho manželka, kráľovná Camilla, strávia tento deň v súkromí na zámku Balmoral, kde Alžbeta zomrela a kde Charles v lete pravidelne dovolenkuje.

“Neexistuje žiadny formálny protokol , čo by kráľovská rodina mala alebo nemala robiť pri príležitosti významných výročí úmrtia; je to na nej,” vysvetľuje informátor z Buckinghamského paláca Richard Fitzwilliams. Kráľovský expert sa domnieva, že je “veľmi nepravdepodobné, že by sme o kráľovi Karolovi v tento deň vôbec počuli”, ale nebol by príliš prekvapený, keby sa pri príležitosti výročia na verejnosti krátko objavil Charlesov syn princ William a jeho manželka Kate, princezná z Walesu.

Oznámenie paláca, že sa nebude konať oficiálna rodinná udalosť, ukončilo špekulácie o tom, či princ Harry a jeho manželka Meghan Markle budú pozvaní na verejnejšie podujatie. Podľa Fitzwilliamsa to bolo múdre rozhodnutie. “Posledná vec, ktorú kráľovská rodina v tento veľmi významný deň potrebuje, sú ďalšie titulky špekulujúce o drámach v rodine,” hovorí.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov