Foto

Svadba v desiatich rokoch: Neobyčajne smutný a dojímavý príbeh

svadba

videní: 1.1K

EMMINA NOVÁ LIEČBA A ZDRVUJÚCA SPRÁVA

Alina a Aaron brali Emmu na novú liečbu, keď sa dozvedeli “zdrvujúcu” správu, že sa jej nepodarí chorobu poraziť.

Alina, mama piatich detí, povedala: “Chystali sme sa na iný druh liečby a povedali nám, že jej pravdepodobne zostáva niekoľko dní až týždeň, nie týždňov. Vôbec sme nečakali, že to budeme počuť. Mysleli sme si, že ideme na iný druh liečby a že to bude fungovať. Bolo to ako úder do brucha. Nikdy si neviete predstaviť, že by jej povedali, že pre ňu nemôžu urobiť nič iné.”

Alina hovorí, že Emma sa zdala byť zdravým dieťaťom, kým ju neodviezli do nemocnice, pretože spadla a lekári v apríli 2022 objavili rakovinu v kostiach na nohách.

Hovorí však, že zdravotníci jej poradili, že rakovina je u detí “bežná” a pravdepodobne sa dá vyliečiť, ale to, žiaľ, nebol Emmin prípad.

Alina povedala: “Nikdy predtým nebola chorá. Zrazu začala zvracať. Zistili sme to náhodou. Spadla, tak jej skontrolovali nohy a zistili, že rakovina jej vyžiera diery v kostiach a oslabuje ju.

“Povedali, že je to liečiteľné a vyliečiteľné. Veľa detí s ňou bojuje dva až tri roky a mnohokrát ju porazia. Je to bežná detská rakovina. Emma bola vzácny prípad, pretože čokoľvek si mysleli, že sa stane, stal sa pravý opak.”

ČO JE TO AKÚTNA LYMFOBLASTICKÁ LEUKÉMIA?

Akútna lymfoblastická leukémia je typ rakoviny, ktorý postihuje biele krvinky. Postupuje rýchlo a agresívne a vyžaduje si okamžitú liečbu. Postihnúť môže dospelých aj deti.

Akútna lymfoblastická leukémia je zriedkavá, v Spojenom kráľovstve sa ročne diagnostikuje približne 790 ľudí s týmto ochorením. Väčšina prípadov akútnej lymfoblastickej leukémie sa vyskytuje u detí, dospievajúcich a mladých dospelých.

Hoci je akútna lymfoblastická leukémia zriedkavá, je najčastejším typom leukémie, ktorý postihuje deti. Približne 85 % prípadov, ktoré postihujú deti, sa vyskytuje u detí mladších ako 15 rokov (väčšinou vo veku 0 až 5 rokov). Postihuje o niečo viac chlapcov ako dievčatá.

Zdroj: themirror / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov