Zaujímavosti

101-ročný neurológ a jeho jedálniček: Recept na dlhovekosť?

dlhovekosť

videní: 1.0K

Večera

Najprekvapivejšia položka v Tuckerovom menu? Jeho piatkové večerné martini. „Keď sa vrátim domov z nemocnice a manželka taktiež skončí v práci, sadneme si a potešíme sa martini,“ hovorí. Nie je to každodenný pôžitok, ale robí ho šťastným – a radosť je neoddeliteľnou súčasťou dlhovekosti!

Na večeru: „Jeme ryby a jeme veľa zeleniny,“ dodáva Tucker. Príležitostne jedáva mäso, ale morské plody sa dostanú do rotácie najčastejšie. Z jeho dôrazu na ryby, morské plody a stolovanie s blízkymi to znie tak, že Tucker dodržiava stravovací plán podobný Stredomoriu – a stredomorská strava je spojená s predĺženou dĺžkou života.

Dezert

“Zriedkavo máme tortu alebo koláče ako dezert,” hovorí Tucker. “Niekedy si dáme znova ovocie, alebo jednoducho nemáme nič.” Večera je zvyčajne jeho posledným jedlom, „hoci podvádzame a jeme trochu zmrzliny,“ dodáva. “Ale nemyslím si, že je to pre vás také zlé.”

Jedlo so sebou

Rovnako ako jeho ďalšie denné tipy na dlhovekosť, Tuckerove jedlá sú celkom jednoduché. Na dlhovekosť nepotrebujete superpotraviny. Môžete si dopriať divoké karty (ako spomínané martini alebo sladkosti). A ako vieme, šťastie je kľúčovou súčasťou dlhovekosti a zdravia.

Zdroj: mindbodygreen | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov