Zaujímavosti

Potraviny, na ktorých sa neoplatí šetriť. Prečo?

potraviny

videní: 1.3K

5. Extra panenský olivový olej

Až budeš nabudúce v supermarkete a budeš mať chuť nakúpiť zdravé potraviny, môžeš zvážiť nákup panenského olivového oleja. Je to trochu drahšie, ale je to najkvalitnejší olivový olej, ktorý si môžeš kúpiť, a naozaj pocítiš rozdiel. Extra panenský olivový olej sa považuje za zdravší, pretože sa nespracúva chemickými látkami a obsahuje vyššie hladiny vitamínov a minerálov. Olivová chuť je v extra panenskom olivovom oleji intenzívnejšia, takže skutočne získate arómu, za ktorú platíte peniaze.

6. Grécky jogurt

Grécky jogurt môže stáť dvojnásobok ceny bežného jogurtu, ale je hustejší a krémovejší a kvalitnejší. Obsahuje tiež menej cukru a takmer dvojnásobné množstvo bielkovín ako bežný jogurt, takže ťa zasýti na dlhšiu dobu. Vďaka živinám, ktoré obsahuje, môže mať grécky jogurt pozitívny vplyv na vašu pohodu, pretože pomáha zlepšiť zdravie kostí a vnútorností, znížiť krvný tlak a znížiť riziko cukrovky.

7. Med

Ak sa pozrieš na med v regále obchodu s potravinami, môžeš si všimnúť, že jeho ceny sa veľmi líšia. Surový med je drahší, nie je pasterizovaný, takže obsahuje širokú škálu výživných látok vrátane aminokyselín, minerálov, vitamínov a enzýmov. Chuť, kvalita a pôsobivé účinky na zdravie , ktoré zahŕňajú zníženie rizika srdcových chorôb a rakoviny,za toto všetko si kvalitné potraviny pýtajú o pár eur viac.

8. Káva jedného pôvodu

Ak si nevieš predstaviť jedno ráno bez šálky kávy, mal by si vyskúšať niečo špeciálnejšie, napríklad kávu jediného pôvodu. Tento druh kávy chutí lepšie, pretože zrná sa zbierajú ručne z tej istej farmy alebo oblasti. Káva s jedným pôvodom je drahšia, pretože je sezónna, ale stojí za tie peniaze navyše pre tých, ktorí chcú ochutnať kávu vo svojej najčistejšej podobe. Mal by si si ju vychutnať čiernu, bez mlieka a cukru, aby si mohol zažiť jej jedinečnú chuť.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov