Zaujímavosti

Potraviny, na ktorých sa neoplatí šetriť. Prečo?

potraviny

videní: 1.3K

Potraviny, ktoré jeme každý deň, ovplyvňujú naše zdravie . Z tohto dôvodu je kvalitné jedlo nevyhnutnou súčasťou zdravého životného štýlu. Aj keď sa snažíš ušetriť peniaze, niektoré veci stoja za to, aby si si priplatil. Míňať viac peňazí na potraviny, to neznamená nákup kaviáru a šampanského, ale zaplatenie možno vyššej ceny za kvalitnejšie a výživnejšie výrobky. Na akom jedle sa naozaj neoplatí šetriť?

1. Čerstvé a kvalitné mäso

Ak si chceš pochutnať, kvalitný kus mäsa je vždy skvelý nápad. Je pravda, že za lepšie mäso musíš zaplatiť viac, ale je tiež omnoho chutnejšie a zdravšie. Lacné mäso sa niekedy ponára do slanej vody, takže predajca môže účtovať viac za menej. Pri výbere mäsa sa sústreď na pekný čerstvý rez, ktorý je pevný, suchý a má jasne červenú farbu.

2. Čokoláda

Lacná čokoláda je väčšinou cukor, tuk a prísady, s minimálnym obsahom kakaového masla. Preto aróma a textúra nie sú také dobré a čokoláda sa v ústach správne neroztaví. Pri nákupe čokolády hľadaj tmavú, s nízkym obsahom cukru. Stojí síce viac, ale je zdravšia a dokonca dodá tvojmu telu potrebné antioxidanty .

3. Čerstvé potraviny – ovocie a zelenina

Nemusíš začať kupovať iba ekologické výrobky, ale pokiaľ ide o ovocie a zeleninu, bola by škoda nevyužiť všetky výhody prírody. Niektoré potraviny, ako napríklad jahody, broskyne a špenát, môžu byť plné  pesticídov, takže to je hlavný dôvod, prečo stojí za to, aby si si priplatil za zdravé eko potraviny. A okrem toho, že organické ovocie a zelenina sú zdravšie a výživnejšie, tiež lepšie chutia.

4. Voľne ulovený losos

V porovnaní s lososom chovaným na farme má voľne žijúci losos vyšší obsah minerálov vrátane draslíka, železa a zinku a má tiež menej tuku, čo znamená menej kalórií. Za takéto ryby budete musieť zaplatiť o niečo viac, ale losos ulovený voľne chutí naozaj lepšie. Nie je nasýtený antibiotikami alebo hormónmi a obsahuje menej chemikálií, farbív a menej alergénov.

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov