Zaujímavosti

Facebook: 10 znepokojujúcich faktov o tejto sociálnej sieti

facebook

videní: 2.1K

8. Facebook sa angažuje v politickej cenzúre…

Facebook

Napriek poslaniu napomôcť dosiahnutiu slobodnej a otvorenej spoločnosti, koná Facebook proti tomuto cieľu tým, že sa podieľa na politickej cenzúre na štátnej úrovni. Existuje veľa príkladov, ako je blokovanie rôznych politických stránok. Asi najvážnejší príklad pochádza z Číny, kde spoločnosť Facebook vytvorila špeciálny softvér na cenzurovanie príspevkov používateľov. Situácia dokonca zašla tak ďaleko, že je cenzurovaná aj satira.

 

 

9. …s radosťou predá údaje o tebe…

Facebook

Ak si myslíš, že nie je nič horšie ako politická cenzúra, si na omyle. Už vieme, že sociálna sieť každý deň zbiera obrovské množstvo údajov o používateľoch. Čo však s nimi robí ďalej? S radosťou ich predáva. Spoločnosť Mastercard nedávno zakúpila dáta Facebooku, ktoré podrobne odhaľujú internetové zvyky používateľov, aby odhalila informácie o ich správaní. Zámerom je zlúčiť dáta Facebooku s vlastnými údajmi spoločnosti a dokonale tak zacieliť online predaj produktov. Povieš si, že Mastercard je veľká spoločnosť s obrovským kapitálom a že táto služba určite nebola lacná. Istý muž zaplatil 5 dolárov, aby získal osobné informácie približne o milióne používateľov Facebooku. Reakcia Facebooku bola ešte horšia. Sociálna sieť muža požiadala, aby údaje odstránil z počítača a mlčal o nich.

10. …a dokonca vie, kedy spíš.

Facebook

Prostredníctvom aplikácie Messenger môžu používatelia vidieť, kedy bol niekto naposledy aktívny. Vývojár menom Soren Louv-Jansen sa nad tým trochu viac zamyslel. Pomocou korelácie ID používateľa s časovou pečiatkou dokázal vytvoriť graf spánkových vzorov všetkých svojich priateľov. Jeden hacker šiel ešte ďalej a zistil, že je možné určiť, na akom zariadení používateľ naposledy navštívil Facebook. Skvelý spôsob, ako vydesiť svojich priateľov.

 

Zdroj: topdesat / listverse

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov