TOP 10

Telo vám dáva znamenia: Signály ktoré nesmiete prehliadnuť

telo

videní: 1.5K

 

Kožné vyrážky

Červená a svrbivá pokožka je zvyčajne príznakom ekzému, ale niekedy môžu byť vyrážky spolu s horúčkou spôsobené aj infekciami alebo dotykom určitých rastlín. Aj keď škvrny nevyzerajú veľmi vážne, môžu sa infikovať, preto sa odporúča nechať si ich skontrolovať lekárom.

 

 

Napuchnuté členky

Opuchnuté členky sú bežným príznakom tehotenstva, ale ak neočakávate dieťa, môžu znamenať zlý krvný obeh, problémy so srdcom alebo nedostatočnú činnosť štítnej žľazy. Menej závažnou príčinou tohto príznaku je konzumácia príliš veľkého množstva soli, ktorá môže viesť k zadržiavaniu vody.

ĎALŠIE SIGNÁLY, KTORÉ NÁM NAŠE TELO POSKYTUJE A NEMALI BY SA IGNOROVAŤ

Suché oči

Môžu viesť k pocitu pálenia, zápalu a poškodeniu očí. Suchosť môže byť spôsobená starnutím alebo niektorými liekmi, ale môže byť aj príznakom Sjögrenovho syndrómu. Sjögrenov syndróm často sprevádza sucho v ústach a ide o poruchu imunitného systému.

 

 

Nadúvanie

Mierne nadúvanie po jedle zvyčajne nie je dôvodom na obavy, ale môže byť aj znakom citlivosti na potraviny. Konzumácia potravín, na ktoré ste alergickí (aj keď o tom neviete), spôsobuje uvoľňovanie veľkého množstva plynu v žalúdku. Najčastejšie potraviny, ktoré to spôsobujú, sú pšenica a lepok.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov