TOP 10

Depresia: Ako ju rozoznať? Možno ňou trpíš aj ty!

depresia

videní: 877

6.

“Niekedy sa zabudnem najesť aj celý deň. Cítim, že na mňa žalúdok kričí, ale nemám vôľu vstať a urobiť si niečo na jedenie.”

7.

“Skrývam sa v telefóne. Áno, som od neho závislý, ale nie ako ostatní ľudia. Nekomunikujem, nepoužívam sociálne siete, ale hrám hry alebo prezerám online obchody, aby som sa odvrátil od svojich negatívnych myšlienok. Je to moja bezpečná bublina.”

8.

“V sociálnych situáciách si niektorí ľudia neuvedomujú, že sa sťahujem z konverzácie alebo som skúpy na slovo kvôli depresii. Namiesto toho si myslia, že som drzý alebo úmyselne antisociálny.”

9.

“Neustále hovorím, že som unavený alebo sa necítim dobre. Ľudia si neuvedomujú, ako vás môže depresia ovplyvniť emocionálne, ale aj fyzicky. Je pre mňa ťažké nájsť energiu, keď som v depresii. To znamená, že robím naozaj len to najnevyhnutnejšie, a teda ostatné veci zaostávajú, ako napríkald práca v domácnosti. Keď som v depresii, jem viac a príliš sledujem televíziu alebo čítam, aby som utiekol pred realitou. Ale energia, tá je jednoducho preč.”

10.

“Úmyslne pracujem počas sviatkov, aby som sa vyhol tráveniu času s rodinou. Je to pre mňa príliš veľa byť v prítomnosti rodiny a hovoriť o budúcnosti a o živote, takže sa tomu vyhýbam.”

Zdroj: boredpanda / top10

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov