Foto

Urbanistické peklo: Skryté strasti a výzvy moderného mesta

peklo

videní: 6.5K

Podstránka Redditu “Urbanistické peklo” je miestom, kde sa odhaľuje všetok chaos a neporiadok, ktorý so sebou moderné betónové džungle prinášajú. Táto online komunita, ktorá vznikla ešte v roku 2013, má dnes 1,2 milióna členov, ktorí pravidelne zdieľajú fotografie budov a miest, ktoré naznačujú, že žijeme v antiutópii.

Keď sa pozeráme na fotografie vysokých mrakodrapov, zvyčajne sa tešíme z toho, ako majestátne vyzerajú. Každá stavba však vrhá tieň.

Mestská zástavba sa vyznačovala prevažne samostatne stojacimi domami v obytných predmestiach, pričom tieto predmestia oddeľovali od obchodných a priemyselných oblastí mesta rozsiahle cestné siete.

Koncom 80. rokov 20. storočia však mnohé mestá začali zavádzať plánovacie mechanizmy na obmedzenie rozširovania smerom von. Zmeny v územnom plánovaní umožnili zvýšiť hustotu a kombináciu využitia pozemkov – cieľom bolo podporiť prestavbu existujúcich mestských oblastí.

Zásady využívania územia v kompaktných mestách a zásady využívania mestských lesov musia spolupracovať, aby sa zabezpečilo kvalitné zastavané prostredie a zároveň rozsiahle porasty stromov. Odborníci tvrdia, že mestá naliehavo potrebujú strategickejšiu identifikáciu malých a veľkých pozemkov, ktoré sú vhodné na intenzívnejšiu zástavbu, najmä s cieľom znížiť potrebu rozsiahleho nízko plošného sceľovania, ktoré ohrozuje stromový porast.

Či už sú to fotografie špinavých slumov na pozadí nablýskaného centra mesta, opustených štadiónov alebo preplnených ulíc pod neónovými svetlami, je to naozaj to najlepšie, čo my ľudia dokážeme?

POZRIME SA NA URBANOVÉ PEKLO V JEHO PLNEJ KRÁSE

 

Svetelné znečistenie z vlakovej trate nad starými domami v Číne

Hongkong, viac slov netreba

Gurugram, India

Nehnuteľnosť na pobreží Karibiku, Hongkong

Druhá strana Rio De Janeira

Doprava v Istanbule

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov