Foto

TOP10: Najväčšie architektonické zlyhania na svete!

zlyhania

videní: 4.7K

Správnym architektonickým návrhom môže architekt zožať obrovský úspech a vyraziť dych zopár ľudom. Ale keď sa architekt vyberie zlým smerom, vyznie to ako škvrna od kečupu na krásnom novom bielom tričku. Dnes ti ukážeme rôzne úkazy od škaredých hotelov po zle navrhnuté budovy – jednoducho tie najväčšie zlyhania z oblasti architektúry. Do rebríčka sa dokonca dostala aj budova, ktorú nájdeme na Slovensku. Pozri si týchto 10 najväčších architektonických zlyhaní, ktoré kedy uzreli svetlo sveta.

10. Grand Lisboa Hotel

grandlisboahotel

Architektúra hotela Grand Lisboa vyzerá rovnako ako jadrová bomba, ktorá zasiahne krajinu. Tu sa nedá napísať nič iné.

09. Tropicana Field

tropicanafield

Vonkajšie pole Tropicany vyzerá ako akýkoľvek iný podobný štadión, skutočný problém však nastáva vo vnútri, konkrétne nad hracou plochou. Lávky, ktoré sa nachádzajú nad ihriskom, spôsobujú obrovské problémy práve počas hry. Často sa totižto stáva, že počas baseballovej hry zasiahne loptička jednu z lávok.

08. Budova Slovenského rozhlasu

slovenskyrozhlasbudova

Áno, už vyššie spomínaná budova, ktorá sa nachádza u nás na Slovensku. Niekomu sa páči, niekomu nie. Do zoznamu sme ju zaradili, ale názor si už vytvor sám.

07. Budova Mirador

mirador

Nachádza sa v Madride a vyzerá to tak, že z nej jeden kúsok priamo v strede chýba. Budova sa mala jednoducho odlíšiť od ostatných budov v okolí. To sa jej aj podarilo. Jednoducho je originálna a unikátna. Ach…

06. The Citigroup Center

citigroup

Vďaka dômyselnému študentovi architektúry sa zistilo, že stavba má vážnu chybu vo svojom dizajne. Nedokáže odolať silnému vetru. Architekti tento problém vyriešili v tajnosti a nikto nebol informovaný o riešení už viac ako 20 rokov. Jednoducho to v nás vyvoláva pocit bezpečia. 🙂 Budova sa nachádza v New Yorku.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov