TOP 10

TOP 10: Najnebezpečnejšie letiská na svete

letiská

videní: 6.9K

Gustaf III Airport, Svätý Bartolomej

Gustaf III Airport

Toto letisko má neuveriteľne krátku dráhu, ktorá zvyčajne slúži pre malé lietadlá. Tie prepravujú menej ako 20 cestujúcich. Navyše lietadlá počas pristávania prelietavajú ponad cestu a ľudí, ktorí sa opaľujú na piesku, prípadne plávajú vo vode.

Qamdo Bamda Airport, Tibet

Tibet Airport

Tibet sa nachádza v najvyššom pohorí sveta – v Himalájach. Takže nikoho z nás nemôže prekvapiť fakt, že toto letisko sa nachádza vo výške cca 4267 metrov nad morom. Ďalšou mimoriadnou črtou tohto letiska je jeho 5,6 kilometrová dráha, ktorá je považovaná za jednu z najdlhších na svete. Nízka koncentrácia kyslíka v takejto nadmorskej výške má obrovský vplyv na výkonnosť lietadlových motorov a taktiež na samotných cestujúcich, ktorí nemusia byť na riedky vzduch zvyknutí.

Juancho E. Yrausquin Airport, Ostrov Saba

saba airport

Prílet na tento krásny karibský ostrov môže byť celkom poriadny zážitok, pretože toto letisko nie je nič viac ako iba 400 metrová pristávacia dráha. Tá sa navyše nachádza pri obrovskom útese. Ako môžeš vidieť na fotografii, dráha je určená pre malé osobné lietadlá, ktoré aj tak majú pri pristávaní veľké problémy.

Zdroj: list25 | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov