Zaujímavosti

Cestovanie v čase realitou? Sergej Krikaljov to dokázal


videní: 3.8K

 

Sú aj iné spôsoby, ako sa dostať do budúcnosti. Pri prvom spôsobe sa musíte dostať k čiernej diere. Najbližšia je od našej slnečnej sústavy vzdialená niečo vyše 1000 svetelných rokov. Vieme, že je to nereálne ale ak by sme k takejto diere dorazili, musíme letieť čo najbližšie k jej stredu, k samému okraju horizontu udalostí. Časopriestor je tu tak pokrivený, že jedna sekunda sa môže rovnať týždňom alebo dokonca mesiacom na Zemi. Takže tu počkáme pár minút a vrátime sa späť. Na zemi ubehli desaťročia! Všade sú lietajúce autá, roboty a hologramy!

Ďalšou možnosťou  je cestovanie rýchlosťou svetla. Vy a váš priateľ stojíte na štartovacej čiare. Každý z vás má stopky. Ak by jeden z vás dokázal bežať rýchlosťou svetla a obehol by niekoľkokrát našu planétu, tak čas na jeho stopkách by bol menší ako na stopkách toho druhého. Existuje takzvaný “paradox dvojčiat”, nad ktorým si vedci stále lámu hlavu. Je to všetko o tom, čo brať ako referenčný bod.

 

 

Ak je stredom súradnicového systému osoba stojaca na mieste a druhá beží rýchlosťou svetla, potom sa bežcove hodiny po behu oneskoria. Pretože sa pohybovali nielen v čase, ale aj v priestore. Ale ak vezmete bežca ako referenčný bod, bola to statická osoba, ktorá bola v pohybe vzhľadom na ňu. A potom by hodiny statickej osoby museli byť pozadu. Takže ako výsledok experimentu by hodiny oboch mužov, bežca a statického chlapíka, ukazovali rovnaký čas. Toto je paradox dvojčiat.

Ďalším spôsobom, ako oklamať fyzikálne zákony a zastaviť tok času, je vyskúšať si plank. Pre vás sa určite čas zastaví. Dobre, robíme si srandu. Za predpokladu, že cestovanie späť v čase je možné, je tu množstvo problémov a paradoxov.

Dobre, existujú jednoduchšie spôsoby, ako cestovať v čase. Napríklad tie biologické. Hovoríme o zmrazení. Ak zmrazíte svoje telo, budete sa pohybovať v čase so zvyškom sveta. Celý čas však budete spať. Zobudíte sa tak v budúcnosti. Mimochodom, zvieratá, ktoré v zime hibernujú, ako medvede, sú cestovatelia v čase. Jednoducho preskočia hladné zimné obdobia.

Keď sa však necháme zmraziť, voda v našich bunkách a tkanivách sa zmení na ľad. Tomu sa dá predísť používaním ochranných chemikálií. Najťažšie je však prebudenie. Naši vedci nedokážu bezpečne rozmraziť živý organizmus.

Takže zatiaľ je zmrazenie tela jednosmernou vstupenkou bez možnosti prebudenia. Máme však nádej, že vedci budúcnosti nájdu spôsob, ako sa vyhnúť poškodeniu buniek a tkanív. Potom otvoria chladničky s ľuďmi a zobudia veľa cestovateľov v čase. Je to dosť drahé dobrodružstvo. Zmrazenie celého tela môže stáť 200 000 dolárov. Mnoho ľudí však verí, že cestovanie v čase je už skutočné.

Niektorí “cestovatelia” v čase boli zachytení na fotografiách alebo kamerových záznamoch. Napríklad fotografia z roku 1941. Sú tam muži v oblekoch a ženy v elegantných klobúkoch. Medzi nimi je aj tento chlapík vo futuristických okuliaroch a mikine.  Nuž tieto skutočnosti sa dajú ľahko vysvetliť. Muž na fotke má okuliare vyrobené ešte v roku 1920 a tričko a mikina s kapucňou už vtedy tiež existovali.

Jedno teda môžeme povedať s istotou: Cestovanie v čase zostáva len snom všetkých ľudí. Okrem Sergeja Krikaljova, ktorý dokázal oklamať fyzikálne zákony a byť o 0,02 sekundy pred všetkými ľuďmi na Zemi.

Zdroj: Brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov